Солодкі мариновані помідори в банках на зиму

Буває так, що  спробуєте якісь консервовані овочі  в гостях у друзів чи на дні народженні свекрухи, сестри, тітки.  І будуть це, наприклад, консервовані помідори. Такий смак, що забути неможливо! Потім приготуєте й собі по тому рецептові. І стане він фаворитом серед домашньої заготовки томатів. Ви думаєте, це вигадка?! Ні, це реальний спосіб консервації, що приємно дивує усіх, хто куштує такі помідори.  Заготовлювати просто, часу вимагає обмаль, цей рецепт “від свекрухи” легкий та швидко запам’ятовується.

Продовжувати читання Солодкі мариновані помідори в банках на зиму

Густе варення з яблук з лимоном – швидке приготування

Варення із фруктів для міських жителів – річ не така вже й доступна. А для сільських мешканців – навпаки, це традиційні ласощі до чаю і молока.  Кожен фрукт додає свого неповторного аромату і відтінку смаку. У варенні багато корисного пектину, воно калорійне, тому добре підходить для перекусу. Тож, якщо ви не особливий любитель свіжих яблук, а в один прекрасний день отримали від родичів кошик цього щастя, консервуйте ці фрукти. Хай добро не пропадає. Яблука літніх сортів довго не пролежать, а у вигляді джему чи варення будуть радувати вас та ваших рідних аж до весни.

Продовжувати читання Густе варення з яблук з лимоном – швидке приготування

В’ялений короп в домашніх умовах – простий рецепт, як робити в’яленого коропа.

Короп – одна із самих популярних риб та є одною із найпоширеніших річкових мешканців у нашому рибному меню. До того ж це риба, яку можна купити та виловити самим на протязі довгого сезону. У великих супермаркетах коропи завжди доступні у продажу. Продовжувати читання В’ялений короп в домашніх умовах – простий рецепт, як робити в’яленого коропа.

Як швидко і легко заготовити капусту на зиму

У другій половині літа та аж до осені на грядках достигають пружні капустяні качани. І якого тільки сорту капусти ми не бачимо цієї пори у магазинах та на базарі – традиційна біла, пекінська та синя, цвітна та броколі.  З усіх цих видів найчастіше використовується для заготовок, консервованих страв та для свіжих  чи маринованих салатів білокачанна капуста. До самої весни страви із капусти майже щодня будуть подаватися до гарніру, готуватися в рагу та в борщеві.  Корисна та хрумка капустка до смаку усім членам родини.

Тож, якщо капустяний врожай порадував вас на славу, діставайте обробні дошки, гострі кухонні ножі, пристрої для шинкування  і, давайте хутчій готувати по смачним рецептам, що ми пропонуємо у цій статті!

Продовжувати читання Як швидко і легко заготовити капусту на зиму

Як швидко засолити рибу про запас.

Чекаєте завтра гостей, а у холодильнику лежить щойно куплена свіжа рибка? “Ох, засолить би її, зав’ялить гарненько, так не встигне доготуватися?” – думаєте ви, проводячи поглядом по іншим продуктам, з яких вийдуть страви на швидку руку. Пропонуємо рецепт швидкого засолювання риби саме для такого екстреного випадку.  Це те, що вам потрібно! І ви отримаєте смачну  закуску до пюрешки та салатів  у найкоротший термін. Отже, не гайте ані хвилинки та спішіть зайнятися засолюванням риби по-домашньому!

Продовжувати читання Як швидко засолити рибу про запас.

Як засолити дрібну рибу в домашніх умовах – простий рецепт пряного засолювання дрібної риби.

Популярна дрібна рибка стане ще доступнішою, якщо ви, скориставшись нашим простим рецептом приготування, засолите її самостійно. Для солоної рибної страви можна брати кільку, тюльку, хамсу і багато інших дрібних мешканців річки чи моря. Нема проблем, якщо раніше ви нічого не засолювали, адже  описаний нижче процес посолу вельми простий. Якщо є бажання мати свою солоненьку рибку, то з етапами створення смачненького кулінарного шедевра вам буде дійсно легко  впоратись.

Продовжувати читання Як засолити дрібну рибу в домашніх умовах – простий рецепт пряного засолювання дрібної риби.

Домашнє засолювання червоної ікри (форелі, горбуші). Рецепт, як солити червону ікру в домашніх умовах.

Традиційна й корисна, смачна і пікантна червона ікра  у наш час улюблена закуска багатьох гурманів. Без неї не обходиться  практично будь-яке застілля у свята. Безліч страв можна доповнити червоною ікрою, адже вона – символ високої поживності та багатства.  Популярні  бутерброди з ікрою на вершковому маслі, гарячі тонкі млинці, начинені ікрою, доречна вона до японських суші, у м’ясних салатах та ще на будь-яких інших блюдах, як яскрава та їстівна прикраса!

Продовжувати читання Домашнє засолювання червоної ікри (форелі, горбуші). Рецепт, як солити червону ікру в домашніх умовах.

Смачна в’ялена скумбрія – рецепт, як сушити скумбрію в домашніх умовах.

Скумбрія відрізняється від інших видів риб насиченим смаком та м’ясистістю. Саме таку розкішну рибку й треба, в першу чергу, заготовлювати  у в’яленому вигляді для себе та своїх рідних.
Рецепт засушування скумбрії дуже простий і ми обіцяємо, що ця страва не «затримається» на вашій кухні надовго. Продовжувати читання Смачна в’ялена скумбрія – рецепт, як сушити скумбрію в домашніх умовах.

Солимо ікру в домашніх умовах (щуки, окуня, сазана, судака) – ікра слабосолона або малосольна.

Малосольна або слабосолона ікра по домашньому рецепту надзвичайно ніжна та смачна.  Якщо ви плануєте святкове застілля, та шукаєте, чим здивувати гостей, ось вам ідея, як приготувати малосольну ікру із різних видів риби. Отже, цю страву не потрібно зберігати довго та краще спожити вже після приготування. У холодильнику можна тримати таку рибну холодну закуску  не більше 3-4-х днів. Легкий рецепт засолу зацікавить багатьох господинь та господарів. Продовжувати читання Солимо ікру в домашніх умовах (щуки, окуня, сазана, судака) – ікра слабосолона або малосольна.

Сало в медові – оригінальна закуска, приготовлена з попередньо засоленого сала.

Поєднання сала з медом навіть звучить дуже апетитно! Поживне свіже сальце і якісний мед народжують унікальний смак і гурмани його гідно оцінять. Ви ще сумніваєтесь, чи така холодна закуска вам сподобається, та ви просто її ще не куштували! Продовжувати читання Сало в медові – оригінальна закуска, приготовлена з попередньо засоленого сала.