В’ялений короп в домашніх умовах – простий рецепт, як робити в’яленого коропа.

Короп – одна із самих популярних риб та є одною із найпоширеніших річкових мешканців у нашому рибному меню. До того ж це риба, яку можна купити та виловити самим на протязі довгого сезону. У великих супермаркетах коропи завжди доступні у продажу.

Так, як коропів виловлюється у великій кількості,  гостро постає питання, як зберегти улов? Відповідь є: тримати у морозильній камері або заготовлювати за різними оригінальними рецептами. До вашої уваги класичний рецепт в’яленого коропа. Готувати таким чином рибу просто й легко. Отже, хутчій записуйте рецепт та поспішайте почистити рибку, яку приніс ваш домашній рибак – чоловік, брат чи тато. Із спійманого власноруч коропу заготовка буде бажаною та апетитною!

короп

Для початку, видаляйте луску, голову, хвостик і нутрощі із коропа.  Потім добре перемийте кожну рибку під проточною водою.

Потім  сіллю пересипайте зовні та у випотрошені  області кожного екземпляру риби і викладіть у велику миску. Зважте на те, що до солі треба додати харчову селітру або аспірин.  Таку домішку брати  із розрахунку  кількості – 2% від маси солі. Через 2-3 тижні короп дійде до стану готовності.

Щоб ваша рибка мала вигляд тараньки, її ще треба досушити. Промийте коропи під водою, а потім розвісьте кожну тушку у приміщенні, де сухо і добре провітрюється.

Можете ознайомитись із двома способами, що використовується для засолки риби: « сухий » або « мокрий » способи засолювання. (Ідіть за посиланням)

В’ялений короп, що вже дійшов до стану вживання, потрібно відправити на зберігання у ящики, з отворами з двох сторін. Викладіть туди рибу акуратно, не трамбуючи, бо вона повинна постійно провітрюватися. Так в’ялені коропи довше збережуться. Для того, щоб риба не занадто прилягала одна до одної, повставляйте дерев’яні брусочки між нею. У такому вигляді  в’ялена рибна заготовка буде краще провітрюватись.

В’ялений короп смачний сам по собі або до пива, квасу чи інших напоїв. Скільки потрібно зберігати таку рибу? Якщо ви добре просолили та вона лежить у прохолодному місці,  то до 1-го року.

Можливо, вам буде цікавий рецепт №1: як тараньку із коропу засолити в домашніх умовах. У даному відео з Аргентини доступно розповідається про приготування цієї підкопченої та в’яленої риби.

Та рецепт №2: про в’яленого коропа в домашніх умовах.