Густе варення з яблук з лимоном – швидке приготування

Варення із фруктів для міських жителів – річ не така вже й доступна. А для сільських мешканців – навпаки, це традиційні ласощі до чаю і молока.  Кожен фрукт додає свого неповторного аромату і відтінку смаку. У варенні багато корисного пектину, воно калорійне, тому добре підходить для перекусу. Тож, якщо ви не особливий любитель свіжих яблук, а в один прекрасний день отримали від родичів кошик цього щастя, консервуйте ці фрукти. Хай добро не пропадає. Яблука літніх сортів довго не пролежать, а у вигляді джему чи варення будуть радувати вас та ваших рідних аж до весни.

Якщо ви готові експериментувати, не чіпляйтеся за традиційні рецепти. Пропонуємо новий рецепт консервування яблук зі скибками лимонів. Він дуже простий та добре підходить, як для початківців, так і для господинь із досвідом.  Цей десерт навіть звучить казково – яблучне варення з лимоном.

Головна перевага цього способу приготування солодкої заготовки у тому, що варити її треба близько години.  Отже, це не той рецепт, де вам потрібно кип’ятити сировину 3 дні, тут все набагато простіше! Також не треба подрібнювати яблука дуже сильно. Покрокові фото у даній статті про приготування допоможуть вам зрозуміти  легкість отримання желеподібного десерту.

Густе варення з яблук з лимоном швидкого приготування

Пропорції інгредієнтів для приготування:

  • яблука – 1 кг будь-якого сорту;
  • цукор  – банка 0,5 л чи ще плюс 2 столові ложки, якщо яблука кислуваті;
  • 1 невеликий лимон:
  • вода довільно.

Як варити варення з яблук з лимоном швидко

Візьміть емальовану каструлю та висипте у неї цукор. Зверху вилийте воду так, щоб вона лише покрила цукор. Потрібно ретельно перемішати до повного розчинення.

Густе варення з яблук з лимоном швидкого приготування

Помийте яблука, розріжте на кілька частин та вийміть серцевину, з якої потім зможете зварити компот, якщо захочете. Чималі яблука годиться розрізати на четвертинки. Якщо у вас фрукти невеликі, то можна подрібнити до половинок.

Густе варення з яблук з лимоном швидкого приготування

Тепер порізані яблука перекладіть у ємність із сиропом.

Густе варення з яблук з лимоном швидкого приготування

Запалюйте вогонь під каструлею і варіть, помішуючи, до готовності яблук. Як бачите на фото, плоди перетворилися, практично, в пюре. Це залежить від сорту і ступеня зрілості.  Є сорти тверді й не дуже соковиті, тому готовність можна визначати по їх напівпрозорому вигляду. Також можете покуштувати варення: якщо вже розм’якли яблука, то скоріше прибирайте із плитки. Ми не знаємо, який сорт ви будете перероблювати, та, відмітьте, що чим твердіші плоди, тим краще яблучні шматочки збережуть свою форму.

Густе варення з яблук з лимоном швидкого приготування

Слідкуйте за тим, як варення готується та одночасно переходьте  до лимона. Наріжте його півкільцями. Якщо ви натрапили на великий цитрус, не треба різати його цілком, а візьміть лише 2/3 частини. І теж висипте у киплячу масу в каструлю. Це все робите, час від часу перемішуючи заготовку.

Густе варення з яблук з лимоном швидкого приготування

Що ж, тепер хай варення ще прокипить 5-7 хвилин, поки прожилки лимона не почнуть “танути”, і потім відставляйте каструлю з плитки.

Густе варення з яблук з лимоном швидкого приготування

Перегорніть готову гарячу суміш у стерилізовані банки. На 1 кг яблук повинно вийти 2 пів літрові баночки.

Тепер ви зрозуміли, що таке варення можна приготувати у будь-який день, як тільки ви бачите, що куплені яблука не споживаються вчасно.

Лимон та яблуко  у перевареному вигляді народжують фантастичний аромат та неймовірний смак! Це домашнє варення ризикує стати вашим найулюбленішим. Воно не занадто солодке і має пікантну кислинку. Густе варення з яблук з лимоном швидкого приготування

Куди поставити банки для зберігання? Варення, законсервоване таким чином, не потребує складних умов, тож переставте його у прохолодне місце. Може у вас це буде – комора, погріб або спеціальна шафа у квартирі.

Густе яблучне варення взимку можна ставити на стіл для гостей, щоб вони смакували до чаю. На печиві чи на білому хлібові варення вгамує голод за кілька хвилин. Кладіть його при випічці пирогів та рулетів, на млинці і оладки. Чудовою ідеєю буде додати цю яблучно-лимонну масу  у приготування пирога під назвою “Шарлотка” – вийде смачно та ароматно! До того ж баночка варення – це завжди корисний варіант подарунку будь-кому, бо воно зроблене по-домашньому із вашою любов’ю.