Як солити рибу для сушки сухим способом.

Сухий спосіб засолювання риби підійде, якщо Ви хочете посолити щуку, судака, жереха і багато інших видів риб, у тому числі великих. Цей спосіб приготування максимально простий. Мінімум зусиль і через деякий час Ви отримаєте рибу, що володіє високою поживною і харчовою цінністю.

Щоб зробити смачний домашній посол риби Вам знадобиться:

  • риба;
  • морська сіль (можна замінити на звичайну) – 150 гр. на кожен кілограм риби;
  • лист лавра;
  • чорний запашний перець горошком.

Рибу добре промиваємо, чистимо, прибираємо нутрощі, ще раз промиваємо.

Натираємо сіллю зовні і всередині, не забуваємо набити в зябра, якщо тушка велика (більше 2 кг) – робимо вертикальний надріз на спині з двох сторін і в нього, також, утрамбовуємо сіль.

При закладці риби в ящики або бочки, необхідно робити це шарами, черевцями вгору, рясно пересипаючи сіллю і спеціями. Причому, чим ближче верх барильця, тим більшу кількість солі потрібно використовувати для пересипання.

Прибираємо в холодне місце.

При засолюванні ляща, щуки, жереха, орієнтовний термін просолювання – 12 днів, сазана і судака – 15 днів. Якщо залишити рибу в теплому місці, вона буде готова через 5-7 днів.

По закінченні цього часу, рибу виймаємо з солі. На цьому етапі вона вже готова до вживання.

При бажанні зробити сушену рибу, промиваємо її холодною водою і розвішуємо для просушування в прохолодному місці з хорошою вентиляцією.

Зберігати засолену суху рибу потрібно на нижній полиці холодильника, попередньо загорнувши в пергамент. Допускається, також, зберігання в сухому прохолодному приміщенні в зв’язці, за умови, що мухи, оси та інші комахи до риби не доберуться.

Дивіться також відео: Як правильно сушити і солити рибу в домашніх умовах. Простий рецепт для ледачих.

Як зробити тараньку з будь-якої риби. Сухий посол. HD

В’ялений лящ. Як засолити ляща.

Ось, начебто, і все!