Засолена риба – це дуже смачно. Її можна використовувати в якості закуски або ж додавати в різні страви.
Інгредієнти: Запашний перець, Лавровий лист, Риба, Сіль
Щоб зробити засолювання, необхідно взяти:
- будь-яку рибу на ваш вибір;
- сіль та воду в пропорції 150 грамів солі на 1 літр води;
- лаврові листочки;
- чорний перець горошком.
Як ви бачите, інгредієнтів небагато, але засолення виходить дуже смачним.
Як солити рибу в розсолі правильно
Рибу треба помити, почистити від лушпиння та нутрощів та скласти в ємність.
Далі закип’ятити воду, додати в неї лаврові листочки, перець і сіль.
Прокип’ятивши розсіл кілька хвилин, вимикайте вогонь та залишайте рідину охолоджуватися. Коли вона повністю вистигне – залийте нею рибу.
Тепер засолену рибу треба лишити на 21 день, а потім розвісити її для просушки.
Після цього необхідно обернути кожну рибину в чистий папір та покласти в холодильник.
Це відео присвячене засолюванню щуки та карася. Тут запропоновано комбінований спосіб (з використанням розсолу та протиранням сіллю), який на Далекому Сході використовують для подальшого копчення.
А в цьому відео ви побачите, як визначити солоність розсолу за допомогою яйця.