Домашнє засолювання риби в розсолі – як правильно солити рибу в розсолі.

Засолена риба – це дуже смачно. Її можна використовувати в якості закуски або ж додавати в різні страви.

Щоб зробити засолювання, необхідно взяти:

  • будь-яку рибу на ваш вибір;
  • сіль та воду в пропорції 150 грамів солі на 1 літр води;
  • лаврові листочки;
  • чорний перець горошком.

Як ви бачите, інгредієнтів небагато, але засолення виходить дуже смачним.

Як солити рибу в розсолі правильно

риба

Рибу треба помити, почистити від лушпиння та нутрощів та скласти в ємність.

Далі закип’ятити воду, додати в неї лаврові листочки, перець і сіль.

Прокип’ятивши розсіл кілька хвилин, вимикайте вогонь та залишайте рідину охолоджуватися. Коли вона повністю вистигне – залийте нею рибу.

Сушена і солона риба

Тепер засолену рибу треба лишити на 21 день, а потім розвісити її для просушки.

Після цього необхідно обернути кожну рибину в чистий папір та покласти в холодильник.

Це відео присвячене засолюванню щуки та карася. Тут запропоновано комбінований спосіб (з використанням розсолу та протиранням сіллю), який на Далекому Сході використовують для подальшого копчення.

А в цьому відео ви побачите, як визначити солоність розсолу за допомогою яйця.