Домашнє засолювання червоної ікри (форелі, горбуші). Рецепт, як солити червону ікру в домашніх умовах.

Традиційна й корисна, смачна і пікантна червона ікра  у наш час улюблена закуска багатьох гурманів. Без неї не обходиться  практично будь-яке застілля у свята. Безліч страв можна доповнити червоною ікрою, адже вона – символ високої поживності та багатства.  Популярні  бутерброди з ікрою на вершковому маслі, гарячі тонкі млинці, начинені ікрою, доречна вона до японських суші, у м’ясних салатах та ще на будь-яких інших блюдах, як яскрава та їстівна прикраса!

А ще ми добре знаємо, що фанатам червоної ікри вона обходиться недешево.  Що ж робити господині, що хоче порадувати свою родину цією складовою оригінальних закусок? Благально поглянути на господаря, що вміє наловити рибку. З нього – улов, а з неї  – засолена  ікра по-домашньому. І буде у вашому бюджеті  відчутна економія на цій смачній екзотиці.

Як правильно солити ікру самостійно.

Червона ікра

А коли вже голова сім’ї приніс додому щедрий улов, то збирайтеся хутчіше засолювати червону ікру. Коли чистите рибу – в один бік кладіть тушки, а в інший – цілу ікру. Рибку ви будете далі готувати, як задумали, а ікру – заготовлювати саме зараз по рецепту.

Шматки з ікрою обережно відокремте від плівки.

Викладену в окрему ємність, ікру будемо засолювати, посипавши на неї 85 грамів солі у співвідношенні до 1 кг ікри. Перегорніть акуратно суміш, щоб сіль рівномірно розподілилася по сировині. Якщо ви бажаєте, щоб закуска зберегла насичений червоний колір, додайте 1 грам харчової калійної селітри.

Наступним кроком буде закладання ікри у банки. Пересипте ікру. Закрийте кришками  та  перенесіть в холод для зберігання та ефективного просолювання. Та цей процес не швидкий і лише через 2-3 місяці ікра дійде до потрібної кондиції, тобто, просолиться. У цей час ікру вже можна вживати та використовувати у приготуванні інших страв.

Контрастний цегляно-червоний колір і приємна солоність делікатесу порадує ваші смакові рецептори. Саме такими властивостями володіє ікра, яка була якісно законсервована.

З таким легким рецептом ви у будь-який час приготуєте домашню червону ікру. Насолоджуйтеся цією відмінною закускою за святковим столом. Ікра риби, заготовлена у такий спосіб –  корисна для людського організму, містить потрібні мікроелементи та унікальні “омега-жири”.

Засолювання ікри, дійсно заощадить ваш сімейний бюджет.

Та й не чекайте свята, щоб поласувати цим продуктом. За вечерею чи сніданком рівненько намажте вершкове масло на скибку білого батона, а зверху насипте свіжу рибну ікру домашнього виробництва. Як бачите, створювати різні кулінарні шедеври просто. Смачного!

Для найстаранніших господинь рекомендуємо переглянути також відео про засолення  ікри горбуші.

А це відео про те, як вдома засолити червону ікру мороженої риби.