Смачна в’ялена скумбрія – рецепт, як сушити скумбрію в домашніх умовах.

Скумбрія відрізняється від інших видів риб насиченим смаком та м’ясистістю. Саме таку розкішну рибку й треба, в першу чергу, заготовлювати  у в’яленому вигляді для себе та своїх рідних.
Рецепт засушування скумбрії дуже простий і ми обіцяємо, що ця страва не «затримається» на вашій кухні надовго. Отже, якщо ви любите скумбрію у будь-якому вигляді, давайте приготуємо її по цьому рецепту в домашніх умовах.  Зробити в’ялену скумбрію своїми руками – це дійсно легко.

Солоні ласощі з цієї рибки незабутньо поєднуються з пивом і  домашнім квасом. Подавайте в’ялену скумбрію також до гарячої картоплі та до свіжих чи тушкованих овочів.

скумбрія

Слід зазначити, що оптимальний час для заготівлі скумбрії, це весна, коли риба закінчує нереститись. Тому, давайте згадувати про в’ялення риби власноруч саме о цій порі.

Для патрання такої риби ви повинні бути неабияким умільцем, адже усі нутрощі треба витягувати через зяброві клапани. Спробуйте акуратно та ретельно почистити скумбрію, не  розрізавши черевце.

Що залишилось недочищеним, те вимиється під проточною водою. Наповніть через зябра воду та кілька разів саме так промийте рибу. Потім товстою ниткою чи шпагатом нанизуйте усі рибини за хвіст, що ви вирішили зав’ялити.

Широку миску наповніть 1 літром чистої води, висипте 25 грамів солі, розмішайте.  Тушки скумбрії занурте у розсіл. Накрийте кришкою та відстоюйте  8 годин. Треба, щоб вода повністю покривала рибу.

Через зазначений час злийте розсіл, перемийте скумбрію ще раз у прохолодній та чистій воді.

Далі рибинки, попередньо нанизані на мотузку, підвісьте у добре провітрюваному приміщенні. Час сушіння скумбрії близько 2 тижнів.

Хтось біжить за скумбрією на ринок чи у магазин, а ви дістаєте свою в’ялену рибку з мотузки та ласуєте нею із задоволенням. Смачна домашня в’ялена скумбрія може довго зберігатися і радувати вас своїм смаком.

Щоб вона не зіпсувалась,  дотримуйтеся оптимального режиму зберігання. Звичайно, краще цю тараньку покласти у холодильник, загорнувши у сухий та щільний папір. Можна зберігати скумбрію до того, як ви її всю поїсте, на балконі чи в іншому місці, де сухо та холодно.

Читайте та дивіться детальніше про те, як зробити в’ялену рибу у статті  з відео.