Солимо ікру в домашніх умовах (щуки, окуня, сазана, судака) – ікра слабосолона або малосольна.

Малосольна або слабосолона ікра по домашньому рецепту надзвичайно ніжна та смачна.  Якщо ви плануєте святкове застілля, та шукаєте, чим здивувати гостей, ось вам ідея, як приготувати малосольну ікру із різних видів риби. Отже, цю страву не потрібно зберігати довго та краще спожити вже після приготування. У холодильнику можна тримати таку рибну холодну закуску  не більше 3-4-х днів. Легкий рецепт засолу зацікавить багатьох господинь та господарів.

Рекомендації щодо асортименту річкової риби, яку слід використовувати у рецепті слабосолоної ікри. Це може бути – щука, сом, судак, сазан та інші. Також готуйте у такий спосіб класичну  червону ікру.

Зміст

Як приготувати малосольну ікру.

Вийміть ікру зі свіжої риби, відокремте від плівки і акуратно подрібніть за допомогою м’ясорубки. Зазначимо, що використовувати треба решітку на виході, у якої отвори були б трохи більшими за розмір ікринок.

Залийте чисту воду у каструлю та почніть готувати розсіл для закуски. Закип’ятіть рідину та висипте у неї сіль. Пропорції розсолу: до 1 літра води – 50-70 грам солі. Як солона вода прокипить вже кілька хвилин, відставте її для охолоджування до температури 60-70 °C.

Тепер у підготовлену ємність складіть ікру та вилийте до неї теплий розсіл. Накрийте кришкою та витримайте деякий час, а точніше – від 20-и хвилин  до пів-години.

Тепер, за допомогою марлі або дрібного сита, процідіть ікру. Поставте її у холодильник, щоб вона повністю стала охолодженою. На цьому етапі, ікра готова для подачі на стіл.

Рекомендації щодо сервірування малосоленої ікри.

Ця страва легко поєднується зі свіжими овочами. Викладіть на широку тарілку дольки лимона з одного боку, а ікру на соковитих листочках зеленого салату – з іншого. Посередині тарілки покладіть кілька свіжих порізаних помідорів та перцю. Зверху притрусіть порізаним зеленню кропу чи петрушки.

Закуску можна подавати і на бутербродах. Для цього треба підсмажити білий хліб до золотистої скоринки, охолодити, намастити вершковим маслом чи майонезом. Зверху на кожну скибку викладіть малосолену ікру і прикрасіть дрібкою зеленої цибульки.

Апетитною ікрою рекомендуємо начиняти тонкі млинці, лаваш, традиційне японське суші. Виходить дуже гарно і до смаку будь-кому!

Перегляньте відео про приготування соленої ікри щуки. Це рецепт, як заготовлювати закуску вдома у  гарячий спосіб.

А також ще один відео-рецепт про те, як вірно засолити ікру щуки. Таким чином можете солити ікру і іншої річкової риби в домашніх умовах.