Поєднання сала з медом навіть звучить дуже апетитно! Поживне свіже сальце і якісний мед народжують унікальний смак і гурмани його гідно оцінять. Ви ще сумніваєтесь, чи така холодна закуска вам сподобається, та ви просто її ще не куштували! Для приготування цієї не банальної страви, крім традиційних спецій, запасіться невеликою кількістю меду. Рецепт простий та легко запам’ятовується. Кулінари із різним досвідом його легко освоять, а смакувати із задоволенням будуть усі члени родини та друзі.
Інгредієнти: Базилік, Запашний перець, Лавровий лист, Мед, Сало, Сіль, Цукор
Інгредієнти для сала в меді
- сало просолене – 0,5 кг,
- вода чиста – 1 літр,
- лаврове листя – 3 шт.,
- 6 горошин запашного перцю,
- базилік у вигляді сушеного листя – 1 чайна ложка,
- кухонна сіль – 2 столові ложки,
- цукор пісок – 1,5 столові ложки.
Щоб заготовити таку закуску, почніть з води. Вона повинна бути чистою – фільтрованою чи колодязною. Налийте літр води у ємність для подальшого створення маринаду. Потім у воду кидайте спеції та інші складові, що вище зазначені.
Почекайте, поки вода закипить та кілька разів помішайте, щоб цукор та сіль краще розчинилися. Тримайте запашне булькотіння маринаду для медового сала 5 хвилин.
Вимикайте вогонь та залиште каструлю із рідиною для того, щоб вона трішки охолола – хай буде дуже теплою, але не гарячою. Тепер висипте у розчин 3 столові ложки меду. Ретельно перемішайте мед у розсолі. Як побачите, що він добре розчинився і гуща опустилася на дно, беріть підготовлений шмат сала. Потихеньку опускайте сало у ємність.
Тепер сало повинно промаринуватись у цьому солодко-солоному розсолі. Відставте ємність у прохолодне місце на такий час, щоб сало і рідина були вже зовсім холодні.
За цей час сало просочиться смаком меду та ароматами спецій та, у якійсь мірі, розм’якне. Перекладіть згодом сало у друшляк чи миску для того, щоб рідина збігла з нього. Злегенька обсушіть цей кусень чистим рушником – паперовим чи полотняним, і щедро обмазуйте медом сало з усіх боків. Дві столові ложки для зовнішньої обробки вам повинно вистачити.
Ось і все, медова закуска із сала готова. Вона стане ще смачнішою, якщо ви витримаєте її у холодильнику, на верхній поличці – доби вистачить. Та там і зоставляйте для зберігання. Чи перенесіть у інше холодне місце.
Для бутербродів з чорним хлібом нарізайте це сальце у медові тоненькими скибочками. Ця оригінальна закуска із сала додається під міцні напої. Чудово смакує із салатом із квашеної капусти, з порізаними солоними огірочками, також із багатьма першими та другими стравами.