Як правильно сушити базилік – сушений на зиму базилік в домашніх умовах

Базилік – це одна з найароматніших приправ, яку можна використовувати для приготування супів, м’яса, риби, додавати в салати. Базилік завжди надає їжі ароматних ноток та робить їх дуже оригінальними. Навіть звичайний овочевий суп, з базиліком починає грати новими смаковими фарбами.

Саме тому, варто в будь-яку пору року обов’язково мати таку зелень під рукою. І щоб зберегти в базиліку всі корисні властивості та чудовий аромат, його рекомендують просто засушити. Це дуже простий спосіб зберігання зелені, який підходить абсолютно всім. Зараз ми розкажемо, як правильно збирати та сушити базилік, аби він довгий час лишався неймовірно ароматним.

Продовжувати читання Як правильно сушити базилік – сушений на зиму базилік в домашніх умовах

Слива маринована з часником на зиму без стерилізації

Мариновані сливи з часником – це прекрасний додаток до багатьох м’ясних страв. Тому пропонуємо вам простий рецепт приготування такої заготовки. Продовжувати читання Слива маринована з часником на зиму без стерилізації

Мариновані помідори “медова крапля” з червоним салатним перцем і пряними травами – покроковий рецепт з фото.

З помідорів сорту “медова крапля” можна зробити цікаву та смачну заготовку. Плоди мають приємний пряний смак та аромат, тому точно сподобаються всім, хто любить томати. Приготувати таку консервацію дуже просто. І зараз ви дізнаєтеся, як це зробити. Продовжувати читання Мариновані помідори “медова крапля” з червоним салатним перцем і пряними травами – покроковий рецепт з фото.

Сало в медові – оригінальна закуска, приготовлена з попередньо засоленого сала.

Поєднання сала з медом навіть звучить дуже апетитно! Поживне свіже сальце і якісний мед народжують унікальний смак і гурмани його гідно оцінять. Ви ще сумніваєтесь, чи така холодна закуска вам сподобається, та ви просто її ще не куштували! Продовжувати читання Сало в медові – оригінальна закуска, приготовлена з попередньо засоленого сала.

Простий томатний кетчуп з яблуками і перцем на зиму

Томатний кетчуп – вельми популярний у всьому світі соус.  Вам недноразово хотілося приготувати саме свій домашній кетчуп, бо у магазинному частка томатів точно не велика. А ті кетчупи, що вироблені лише з томатів, на жаль, коштують не дешево.  Так у чому проблема, коли літній сезон  обдарував вас щедро помідорчиками?! Назбирайте на дачі чи купіть на ринку та й законсервуйте цю улюблену заготовку. Пропонуємо простий рецепт томатного кетчупу з яблуками і перцем, за яким ви щороку легко заготуєте дійсно томатний та корисний кетчуп. Ваша родина поїсть його до весни із великим задоволенням. Продовжувати читання Простий томатний кетчуп з яблуками і перцем на зиму

В’ялена куряча грудка – просте приготування в’яленої курки в домашніх умовах – рецепт з фото.

Існує дуже багато рецептів як зробити в’ялену курячу грудку в домашніх умовах. Взявши за основу один з них і проявивши трохи фантазії, я розробила власний оригінальний рецепт приготування в’яленої курки, вірніше, її філе.

Продовжувати читання В’ялена куряча грудка – просте приготування в’яленої курки в домашніх умовах – рецепт з фото.

Густа томатна аджика з грушами і базиліком на зиму

Мій рецепт густої аджики з помідорами, грушами, цибулею і базиліком не залишить байдужими любителів густих кисло-солодких приправ. Базилік надає цьому зимовому соусу приємний пряний смак, за рахунок цибулі аджика стає густішою, а красуня-груша додає солодощі. Продовжувати читання Густа томатна аджика з грушами і базиліком на зиму

Як можна заморозити базилік на зиму в домашніх умовах в морозилці

Базилік – це чудова приправа до багатьох страв. Тому  обов’язково варто знати, як його правильно заморожувати. Продовжувати читання Як можна заморозити базилік на зиму в домашніх умовах в морозилці

Смажені баклажани кружечками з зеленню і лимоном – простий рецепт смачної закуски з баклажанів на зиму без стерилізації.

Рецептів приготування “синеньких” безліч. Але ця заготовка з баклажанів підкуповує доступністю інгредієнтів і пікантним смаком. Вона не вимагає стерилізації і підходить навіть для тих, хто вперше вирішив приготувати закуску з “синеньких” на зиму. Продовжувати читання Смажені баклажани кружечками з зеленню і лимоном – простий рецепт смачної закуски з баклажанів на зиму без стерилізації.

Маринована капуста по-грузинськи – як маринувати капусту з буряком. Простий рецепт закуски красивої і смачної.

Капуста по-грузинськи, виходить досить гострою, але при цьому, хрусткою і дуже смачною. Буряк надає маринованій капусті яскравого забарвлення, а спеції – багатий смак і аромат. Продовжувати читання Маринована капуста по-грузинськи – як маринувати капусту з буряком. Простий рецепт закуски красивої і смачної.