Засолка сала сухим способом в банці – рецепт як солити сало швидко й просто.

Сухий посол сала в банці можна зробити легко і швидко. Для заготівлі Вам потрібно тільки свіже сало, сіль і перець. При бажанні можете взяти ще й лист лавра. Ну і банку, звичайно ж.

Як засолити сало в банці в домашніх умовах.

Довгі шматки сала наріжте косими скибками, товщиною два або три сантиметри.

Змішайте сіль і перець. Для кожних 100 грамів солі візьміть чайну ложку меленого перцю. Такою засолювальною сумішшю щедро натріть шматочки сала і складіть їх в банку.

Укладання робіть так, щоб поглянувши згори, сало нагадувало квітку з пелюстками, тобто вузькою стороною сало розташуйте по центру і по краях тоді виявляться більш широкі боки. Таку укладку ми робимо не для краси. Вона потрібна для більш щільного набивання банки. При правильному розташуванні шматків сала, в центрі банки виявиться невелика дірочка, яку заповніть залишками солі. Не забудьте між салом покласти кілька лаврових листочків.

Банку з засоленим салом закрийте щільною кришкою і відставте в холод. Вже через тиждень можете відкривати заготовку і пробувати її на смак. Якщо сало просолилося добре, то перекладіть його в поліетиленовий пакет і перемістіть в морозильник.

Смачне солоне сало в банці можна використовувати не тільки для смаження на ньому картоплі або яєчні. Воно відмінно підійде для виготовлення бутербродів з чорним хлібом і гірчицею.

Засолювання сала в банці сухим способом можна робити і по іншому рецепту.