Популярна дрібна рибка стане ще доступнішою, якщо ви, скориставшись нашим простим рецептом приготування, засолите її самостійно. Для солоної рибної страви можна брати кільку, тюльку, хамсу і багато інших дрібних мешканців річки чи моря. Нема проблем, якщо раніше ви нічого не засолювали, адже описаний нижче процес посолу вельми простий. Якщо є бажання мати свою солоненьку рибку, то з етапами створення смачненького кулінарного шедевра вам буде дійсно легко впоратись.
Інгредієнти: Гвоздика, Запашний перець, Кмин, Лавровий лист, Листя смородини, Риба, Сіль, Харчова селітра
Виберіть для засолювання емальований посуд – каструлю чи миску. Рибу треба помити та випотрошити, якщо вона крупна. А якщо зовсім невеличка – готуйте без потрошіння. Проводьте засолювання у прохолодному приміщенні.
Інгредієнти для засолювання дрібної риби:
- риба -1 кг;
- сіль 150 грамів для помірної солоності, (250-300 грамів – для міцного ступеня солоності);
- харчова селітра (пропорція до солі – 1 до 10 частин) або аспірин;
- листя лаврове;
- чорний запашний перець горошком;
- гвоздика, кмин, листя смородини у якості спецій.
Дивіться також: усі тонкощі засолювання риби.
Солимо дрібну рибу сухим пряним послом.
Усю рибу покладіть у друшляк та промийте в холодній воді. Потім залиште на деякий час для стікання зайвої рідини.
Підготовте емальовану тару. Беріть рибку із друшляка, змащуйте сіллю та кладіть у миску. Сіль повинна повинна «пристати» до риби, а не просто присипати її. Викладаючи шари рибної сировини, пересипайте їх спеціями.
Потім візьміть кришку, чи щось подібне, за розміром трохи менше за миску з рибою. Кладіть кришку зверху, а на неї щось важке, щоб ви отримали так званий гніт. Важливо, щоб при цьому виді засолювання “дрібнота” теж просочилася сіллю. Ставте у прохолодне приміщення, де тюлька чи хамса, чи що ви вибрали у якості основи для цього рецепту, буде солитись від 1-го до 3-х днів.
Як результат, ви отримаєте рибу пряного посолу. Через вказаний час зніміть гніт із кришкою та перекладіть отриману готову страву у іншу ємність для зберігання у холодильнику.
Якщо ж ви покуштували рибку та зрозуміли, що перестаралися із кількістю солі, то це з легкістю можна виправити. Покладіть дрібну засолену рибу у прохолодну воду для вимочування.
До цього швидкого рецепта додаємо також відео про пікантне засолювання мойви в домашніх умовах. Ще його називають “пряний посол сухим способом”.
Та друге відео про сухий посол хамси.
Знайомтесь із рецептами, експериментуйте із солінням дрібної риби та куштуйте її на здоров’я!