Як засолити дрібну рибу в домашніх умовах – простий рецепт пряного засолювання дрібної риби.

Популярна дрібна рибка стане ще доступнішою, якщо ви, скориставшись нашим простим рецептом приготування, засолите її самостійно. Для солоної рибної страви можна брати кільку, тюльку, хамсу і багато інших дрібних мешканців річки чи моря. Нема проблем, якщо раніше ви нічого не засолювали, адже  описаний нижче процес посолу вельми простий. Якщо є бажання мати свою солоненьку рибку, то з етапами створення смачненького кулінарного шедевра вам буде дійсно легко  впоратись.

Виберіть для засолювання емальований посуд – каструлю чи миску. Рибу треба помити та випотрошити, якщо вона крупна. А якщо зовсім невеличка – готуйте без потрошіння. Проводьте засолювання у прохолодному приміщенні.

Інгредієнти для засолювання дрібної риби:

  • риба -1 кг;
  • сіль 150 грамів для помірної солоності, (250-300 грамів – для міцного ступеня солоності);
  • харчова селітра (пропорція до солі – 1 до 10 частин) або аспірин;
  • листя лаврове;
  • чорний запашний перець горошком;
  • гвоздика, кмин, листя смородини у якості спецій.

Дивіться також: усі тонкощі засолювання риби.

Солимо дрібну рибу сухим пряним послом.

Усю рибу покладіть у друшляк та промийте в холодній воді. Потім залиште на деякий час для стікання зайвої рідини.

Підготовте емальовану тару. Беріть рибку із друшляка, змащуйте сіллю та кладіть у миску.  Сіль повинна повинна «пристати» до риби, а не просто присипати її. Викладаючи шари рибної сировини, пересипайте їх спеціями.

Потім візьміть кришку, чи щось подібне, за розміром трохи менше за миску з рибою. Кладіть кришку зверху, а на неї щось важке, щоб ви отримали так званий гніт. Важливо, щоб при цьому виді засолювання “дрібнота” теж просочилася сіллю.  Ставте у прохолодне приміщення, де тюлька чи хамса, чи що ви вибрали у якості основи для цього рецепту,  буде солитись від 1-го до 3-х днів.

Як результат, ви отримаєте рибу пряного посолу. Через вказаний час зніміть гніт із кришкою та перекладіть отриману готову страву у іншу ємність для зберігання у холодильнику.

Якщо ж ви покуштували рибку та зрозуміли, що перестаралися із кількістю солі, то це з легкістю можна виправити.  Покладіть дрібну засолену рибу у прохолодну воду для вимочування.

До цього швидкого рецепта додаємо також відео про пікантне засолювання мойви в домашніх умовах. Ще його називають “пряний посол сухим способом”.

Та друге відео про сухий посол хамси.

Знайомтесь із рецептами, експериментуйте із солінням дрібної риби та куштуйте її на здоров’я!