Як швидко засолити рибу про запас.

Чекаєте завтра гостей, а у холодильнику лежить щойно куплена свіжа рибка? “Ох, засолить би її, зав’ялить гарненько, так не встигне доготуватися?” – думаєте ви, проводячи поглядом по іншим продуктам, з яких вийдуть страви на швидку руку. Пропонуємо рецепт швидкого засолювання риби саме для такого екстреного випадку.  Це те, що вам потрібно! І ви отримаєте смачну  закуску до пюрешки та салатів  у найкоротший термін. Отже, не гайте ані хвилинки та спішіть зайнятися засолюванням риби по-домашньому!

Посол за таким рецептом має виправдану особливість того, що рибу  перед засолюванням потрібно піддати тепловій обробці. Занурювання тушок у гарячий розсіл, а потім ще й у розчин з оцтом, запобігає розвитку бактеріального середовища в продукті та забезпечує пришвидшення процесу приготування.

Попередньо можете ознайомитись ще з іншим нашим матеріалом про усі тонкощі засолювання риби.

Також дивіться рецепт: як швидко засолити дрібну рибу в домашніх умовах.

Що вам треба для реалізації ідеї про швидке засолювання:

  1. Риба будь-якого виду, але краще морська і не занадто велика;
  2. Сіль і вода (40 грамів на 1 літр);
  3. Оцет 3%.

Як швидко засолити рибу в домашніх умовах.

риба Тріска

Ставте ємність із налитою водою на вогонь та чекайте, поки вона забулькає від кипіння. Кидайте вказану кількість солі та перемішайте, щоб кристали добре розчинилися. Рибу, що ви вже почистили, випотрошили та промили під водою,  занурюйте у гарячу воду рівно на 1 хвилину. Не кидайте усі рибинки зразу, а по черзі одну за одною. Так ви отримаєте рівномірно оброблену рибну сировину.

Як закінчили із опусканням рибки у гарячий розсіл, переходимо до обробки оцтом. Так само по черзі опускаємо кожну рибку в оцет на 2 хвилинки.

Та це ще не все, надалі потрібно витримати її в холодному розчині солі. Налийте у миску холодну воду приблизно стільки, щоб помістилася уся риба. Солі сипте щедро, навіть так, щоб частина крупинок не розчинилася. Поставте миску на вогонь та дочекайтеся, поки вона закипить, а потім відставте до повного охолодження.  Тепер покладіть у цей насичений розсіл рибу на пів години.

І на завершальному етапі приготування, рибу потрібно вивісити для просушування в сухе, прохолодне, добре провітрюване місце. Це може бути балкон чи під навіс, якщо на вулиці холодна пора року.

Як рибка добре провітриться та буде на дотик сильно суха, перекладіть її у холодильник. Як бачите, риба по рецепту швидкого засолювання надалі буде зберігатися так само, як і риба традиційного посолу.  Не забудьте готову  в’ялену рибу загорнути у папір.

А тепер зустрічайте гостей щедро накритим столом. А ваші рідні точно здивуються, з якою швидкістю ви орудуєте зі свіжою рибкою: ось вона була принесена із базару, а ось уже у готовому вигляді. Як же милуються нею усі, хто полюбляє такі страви. Смачного!