Вершкова біла і шоколадна глазур з цукру і води

Смачною вершковою глазур’ю з какао і без нього можна прикрашати печиво, торти, паски. Випічка відразу стає ще більш апетитною і привабливою. Розглянемо один з найбільш простих рецептів шоколадної глазурі.

Для її приготування потрібно всього лише на 100 грам цукру або пудри, 50 грамів масла, столова ложка какао і води – ⅔ 200 грамової склянки.

Вершкова біла і шоколадна глазур з цукру і води

Як приготувати глазур на воді

Для початку, потрібно зварити сироп з цукру і неповної склянки води. Аналогічний сироп потрібно, коли варимо варення.

Ретельно розтираємо масло з какао. Поступово вливаємо в масу приготовлений заздалегідь і охолоджений сироп. Робити це потрібно обережно, тонкою цівкою. От і все. Вершкова шоколадна глазур на воді готова. Поливати нею випічку потрібно відразу ж, поки глазур не встигла застигнути.

У рецепті можна замінити какао-порошок розтопленим шоколадом, як чорним, так і молочним. Без какао і шоколаду вийде біла глазур, яка, також, є досить смачною і часто використовується для прикраси випічки.