Картопля в будь-якому вигляді – відмінна основа для готування на сковороді апетитних і ситних оладок. Ось і наш запропонований рецепт урізноманітнює меню тих, хто дотримується посту. Наша кулінарна ідея – ситні пісні оладки з картоплі доповнені свіжою зеленню. Гастрономічні переваги цієї страви полягають в простоті реалізації рецепта і використанні недорогих інгредієнтів. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко зробити картопляні оладки без яєць.
Інгредієнти: Зелень, Картопля, Олія рослинна, Сіль, Спеції, Цибуля
Інгредієнти:
- бульби картопляні – від 3-х шт .;
- цибуля – 0,5 шт .;
- зелень – за смаком;
- борошно (в / с) – 3 ст. ложки;
- сіль і відповідні спеції (приправи) – за бажанням;
- рослинна олія – 50 мл.
Як зробити оладки з картоплі
Приготування пісногї страви з картоплі починаємо з того, що відбираємо незіпсовані бульби. Від забруднень їх очищаємо під проточною водою, а потім, очищаємо зручним для вас способом – ножем або спеціальною овощечисткой.
Для приготування картопляного тіста на оладки сирі бульби подрібнюємо за допомогою терки.
Очищену від лушпиння цибулину пропонуємо також натерти. Можна і просто дрібно нарізати її.
Нарізаємо промиті гілочки свіжої зелені. Взяти можна кріп, петрушку або цибульку зелену, наприклад. Додаємо їх до натертих інгредієнтів.
Кидаємо до компонентів майбутнього картопляного тіста сіль по своєму смаку і улюблені приправи або спеції. У нас сьогодні це простий чорний мелений перець.
Додаємо борошно і починаємо заміс картопляного тіста для пісних оладок без яєць.
На розпеченій сковороді з рослинною олією смажимо пісні оладки, перевертаючи з одного боку на іншу, коли вони підрум’яняться.
Їжте страву під час посту з томатним або іншим пісним соусом або овочевим салатом. Приємної всім трапези!
Як готувати смачні пісні оладки з картоплі дивіться в відео-рецепті від автора TanyaMoroz .