Пишні картопляні оладки з вареної картоплі з морквою і цибулею – дуже ситний, смачний і корисний сніданок. Часу на його приготування потрібно не більше 10 хвилин, якщо овочі відварюються заздалегідь. Все, що вам залишиться зробити вранці, просто з’єднати всі інгредієнти і перетворити їх в оладки. Переконайтеся самі, як це просто і смачно. Відчути себе справжньою чарівницею вам допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Картопля, Морква, Перець чорний мелений, Розмарин, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Цибуля, Яйце
Для оладок нам знадобиться:
- 3 штуки відвареної в мундирах картоплі;
- 1 відварена в мундирі морква;
- 1 маленька червона цибулина;
- 2 штуки яєць;
- 1,5 дрібки солі;
- щіпка меленого перцю;
- ¼ ч. ложки подрібненого розмарину;
- 250 грам (1 пакет) 26% сметани для соусу.
Як приготувати млинці з картоплі відвареної з морквою і цибулею
З охололої картоплі і моркви знімаємо шкірку, споліскуємо їх і натираємо на крупній тертці в одну ємність. Туди ж додаємо дрібно нашатковану цибулину, всі спеції і яйця. Все гарненько змішуємо.
За допомогою двох столових ложок формуємо пишні оладки і опускаємо їх смажитися в розпечену олію на сковороді.
Такі овочеві оладки можна формувати мокрими руками (щоб тісто не прилипло), але при цьому, будьте обережні. Якщо крапля води потрапить в гарячу олію, ви можете обпектися. Тому, спочатку сформуйте всі оладки і викладіть їх на обробну дошку. А потім, уже сухими руками, викладайте їх в олію. Смажимо до появи хрусткої скоринки.
Гарячі оладки з вареної картоплі з морквою і цибулею переносимо на тарілку, поливаємо їх сметаною і можна знімати пробу.
Щоб ви могли подивитися, якими вийшли наші несолодкі оладки з вареної картоплі в готовому вигляді – хрусткі і в той же час м’які – я зламала один.
Сподіваюся, що запропоновані мною сьогодні оладки з відвареної картоплі припали до душі і вам, і вашим їдокам. ? Їжте на здоров’я!