Домашній торт Зебра на кефірі зі сметанним кремом

Домашній торт Зебра на кефірі зі сметанним кремом

Думаю, кожна господиня, яка вміє користуватися духовкою та любить пригощати рідних домашньою випічкою, хоч раз в житті, напевно, готувала класичний торт чи то пиріг Зебра. Я сама не раз випікала смачний та достатньо простий в приготуванні десерт, причому, за різними рецептами.
Тому, хочу поділитися одним в моїх улюблених варіантів – швидкий торт  Зебра на кефірі, змащений сметанним кремом. Мені цей варіант випічки подобається доступним складом продуктів і ніжним смаком, ну і гарний зовнішній вигляд, також, приваблює. Сподіваюся рецепт в супроводі покроково зроблених фото допоможе вам створити свій кулінарний шедевр.

Складові:

  • 3 курячих яйця;
  • 1 склянка цукру (додатково – 0,5 склянки для сметанного крему);
  • 1 склянка кефіру;
  • 2 склянки борошна пшеничного;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • 2 ст. ложки какао-порошку;
  • 0,5 склянки сметани (для крему);
  • масло вершкове – для змащування форми.

Як спекти торт Зебра в домашніх умовах

Звертаю вашу увагу, що цей варіант приготування Зебри – без масла. Отже, для початку потрібно замісити тісто для нашої домашньої випічки з наведених інгредієнтів. Беремо зручний для замісу посуд, вбиваємо туди яйця та додаємо склянку цукру-піску.

Торт Зебра на кефірі

Отриману суміш добре збиваємо вінчиком.

Торт Зебра на кефірі

Вливаємо в солодку яєчну масу склянку кефіру та ще раз добре перемішуємо.

Торт Зебра на кефірі

Просіваємо борошно и додаємо в нього розпушувач. Поступово підсипаємо в ємність з тістом борошно невеликими порціями не припиняючи перемішувати.

Торт Зебра на кефірі

Краще використовувати міксер для досягнення однорідності тіста. За консистенцією воно повинно бути, як на наступному фото.

Торт Зебра на кефірі

Ділимо масу на дві рівні частини. Одну порцію робимо шоколадною, для чого всипаємо какао. Ретельно розмішуємо.

Торт Зебра на кефірі

Прогріваємо духовку до температури 180 градусів.

В цей час формуємо наш смугастий торт. Беремо змащену маслом форму, в центр викладаємо світле тісто приблизно 2 ст. ложки.

Торт Зебра на кефірі

На білу порцію викладаємо 2 ст. ложки шоколадного тіста.

Торт Зебра на кефірі

Продовжуємо чергувати темне та світле тісто, поки не заповнимо всю форму.

Торт Зебра на кефірі

Щоб сформувати красивий смугастий малюнок, скористаємось зубочисткою та зробимо розводи від центру до краю (як показано на фото).

Торт Зебра на кефірі

Відправляємо форму в духовку та випікаємо 30-35 хвилин.

Торт Зебра на кефірі

Даємо готовому коржу охолодитися та розрізаємо по горизонталі на дві половинки.

Торт Зебра на кефірі

Готуємо простий сметанний крем (збиваємо сметану з цукром) та змащуємо нижній пласт Зебри.

Торт Зебра на кефірі

Зверху викладаємо другу половинку. При бажанні можна декорувати смугасту випічку цукровою пудрою чи глазур’ю.

Торт Зебра на кефірі

Саме час заварювати чай та куштувати гарний простий та смачний домашній торт на кефірі!

Торт Зебра на кефірі

Зауважу, що якщо корж не розрізати та не змащувати, то отримаєте простий кекс чи то пиріг Зебра. При бажанні, ддля змащування коржів можна використовувати не тільки сметанний, але і будь який інший за смаком крем, або ж повидло чи варення. Наприклад, я інколи змащую зебру магазинною шоколадною пастою.

Торт Зебра на кефірі – відео-рецепти

Перший запропонований відео-рецепт – це кефірний пиріг Зебра з маслом в тісті.

А цей відео-рецепт – знову торт Зебра. Такий варіант випічки добре підійде для дня народження чи то дитячих свят. Він точно сподобається любителям вологих, з насиченим смаком, бісквітів.

Відразу кажу, що останній відео-рецепт кекса Зебра на сметані. Він потрапив сюди лише завдяки запропонованій автором вдалій та оригінальній подачі.

Сподіваюсь, що ви переконались, що домашній торт Зебра – це один з тих простих рецептів, з яких починається шлях практично кожної господині. Продукти доступні, готується легко, тому з такою випічкою впорається кожен.