Навколо смачного, легкого та ніжного торту Наполеон існує багато легенд, одна з яких розповідає, що вперше листкові тістечка із звучнім іменем французького полководця приготували московські кондитери до сторічного ювілею перемоги над Бонапартом. Відтоді цей апетитний торт, який готують за різноманітними рецептами, став улюбленим десертом багатьох ласунів.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вершкове масло, Листкове тісто, Молоко, Цукор, Яйце
Я сьогодні пропоную приготувати мокрий Наполеон із заварним кремом – швидкий варіант десерта з використанням готового листкового тіста та заварного крему. Саме завдяки великій кількості крему цей різновид листкового торту і називають Мокрий Наполеон. Дотримуйтесь покроково оформленого рецепту з фото і ваш домашній торт швидкого приготування обов’язково вийде смачний, ніжний і відмінно просочений кремом.
Інгредієнти для випічки:
- 900 гр листкового тіста;
- 5 шт. курячих яєць;
- 0,9 л молока;
- 1,5-2 гр ваніліна;
- 150 гр вершкового масла;
- 200 гр цукру-піску;
- 2 ст.л. пшеничного борошна.
Зміст
Як приготувати мокрий Наполеон із заварним кремом
Перший крок приготування – випікання коржів. Для цього беремо деко, застеляємо пергаментним папером та змащуємо його маслом.
Виймаємо розморожене тісто з упаковки, додатково розкатувати його не потрібно. За допомогою ножа розділяємо тісто на смужки.
Після чого смужки додатково розрізаємо впоперек. В результаті повинні вийти квадрати зі стороною приблизно 3-4 см.
Шматочки тіста розкладаємо на деко. Зауважте, що потрібно викладати квадратики не впритул одне до одного.
Розігріваємо духову шафу і випікаємо листкові коржики протягом 20 хвилин. В цей час займімося підготовкою форми, в якій будемо збирати до купи торт. Для наших цілей підійде скляна або керамічна ємність. Вистилаємо її харчовою плівкою або тонкою фольгою.
На наступному фото видно, які рум’яні вийшли листкові квадратики. Залишаємо їх охолоджуватися і приступаємо до заварного крему.
Для прискорення процесу можна скористатися готовим кремом з магазину та приготувати його згідно наведених на упаковці рекомендацій. Особисто я віддаю перевагу самотужки приготованому крему. Пропоную і вам мій улюблений рецепт.
Як приготувати смачний заварний крем для Наполеона
Беремо глибоку металеву миску або каструльку. Розбиваємо туди яйця, додаємо цукор і ванілін. Перемішуємо вінчиком або виделкою та всипаємо борошно.
Ретельно перемішуємо компоненти до однорідності.
Тонкою цівкою вливаємо в отриману суміш молоко.
На середньому вогні доводимо масу до кипіння, при цьому постійно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Зменшуємо інтенсивність вогню до мінімуму і не забуваючи мішати варимо ще 3-5 хвилин.
Про потрібну консистенцію крему можете судити по наступному фото.
Забираємо крем з плити, додаємо порцію вершкового масла і розмішуємо. Ось вже і готовий наш смачний заварний крем для Наполеона.
Як зробити торт Наполеон в формі
Невелику кількість листкових квадратиків використаємо для оздоблення торта.
Для цього необхідно подрібнити квадратики за допомогою качалки або скористатися м’ясорубкою.
Решту коржиків висипаємо в ємність із заварним кремом і обережно перемішуємо.
Викладаємо солодку масу в підготовлену заздалегідь форму.
Накриваємо форму фольгою або затягуємо харчовою плівкою та ставимо до холодильника приблизно на 6 годин.
Після цього, охолоджений та застиглий торт виймаємо з холодильника, знімаємо фольгу чи плівку.
Накриваємо плоским блюдом та перевертаємо форму. Прибираємо залишки фольги.
Залишається лише прикрасити готовий мокрий Наполеон в формі приготовленою раніше крихтою.
В якості винагороди за наші зусилля отримуємо привабливий зовні, ніжний та смачний зсередини тортик, добре просочений і з ароматом ванілі.
На наступних фото добре видно, що в розрізі мокрий Наполеон з заварним кремом має дуже привабливу та апетитну структуру.
Тому, скоріш заварюйте ароматний чай та пригощайте гостей смачним шматочком Наполеона швидкого приготування.
Мокрий Наполеон із заварним кремом – відео-рецепти
Якщо ви віддаєте перевагу рецептам, де замішують тісто своїми руками, то приготуйте мокрий торт Наполеон , використавши поради автора та цей відео-рецепт. Звертаю увагу, що тісто для Наполеона автор заводит на водке и холодной воде.
Наступний відео-рецепт від Ольги Матвій готується навіть простіше ніж звичайний Наполеон. Листковий торт виходить дуже ніжний, коржі – без яєць – перекладені кремом дають змогу приготувати дуже смачний та ніжний мокрий торт Наполеон із заварним кремом, який просто сам тане у роті.
Смакуйте із задоволенням!