Мокрий Наполеон з заварним кремом - швидкий торт з готового листкового тіста

Мокрий Наполеон із заварним кремом – швидкий торт з готового листкового тіста

Навколо смачного, легкого та ніжного торту Наполеон існує багато легенд, одна з яких розповідає, що вперше листкові тістечка із звучнім іменем французького полководця приготували московські кондитери до сторічного ювілею перемоги над Бонапартом. Відтоді цей апетитний торт, який готують за різноманітними рецептами, став улюбленим десертом багатьох ласунів.

Я сьогодні пропоную приготувати мокрий Наполеон із заварним кремом – швидкий варіант десерта з використанням готового листкового тіста та заварного крему. Саме завдяки великій кількості крему цей різновид листкового торту і називають Мокрий Наполеон. Дотримуйтесь покроково оформленого рецепту з фото і ваш домашній торт швидкого приготування обов’язково вийде смачний, ніжний і відмінно просочений кремом.

Інгредієнти для випічки:

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

  • 900 гр листкового тіста;
  • 5 шт. курячих яєць;
  • 0,9 л молока;
  • 1,5-2 гр ваніліна;
  • 150 гр вершкового масла;
  • 200 гр цукру-піску;
  • 2 ст.л. пшеничного борошна.

Як приготувати мокрий Наполеон із заварним кремом

Перший крок приготування – випікання коржів. Для цього беремо деко, застеляємо пергаментним папером та змащуємо його маслом.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Виймаємо розморожене тісто з упаковки, додатково розкатувати його не потрібно. За допомогою ножа розділяємо тісто на смужки.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Після чого смужки додатково розрізаємо впоперек. В результаті повинні вийти квадрати зі стороною приблизно 3-4 см.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Шматочки тіста розкладаємо на деко. Зауважте, що потрібно викладати квадратики не впритул одне до одного.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Розігріваємо духову шафу і випікаємо листкові коржики протягом 20 хвилин. В цей час займімося підготовкою форми, в якій будемо збирати до купи торт. Для наших цілей підійде скляна або керамічна ємність. Вистилаємо її харчовою плівкою або тонкою фольгою.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

На наступному фото видно, які рум’яні вийшли листкові квадратики. Залишаємо їх охолоджуватися і приступаємо до заварного крему.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Для прискорення процесу можна скористатися готовим кремом з магазину та приготувати його згідно наведених на упаковці рекомендацій. Особисто я віддаю перевагу самотужки приготованому крему. Пропоную і вам мій улюблений рецепт.

Як приготувати смачний заварний крем для Наполеона

Беремо глибоку металеву миску або каструльку. Розбиваємо туди яйця, додаємо цукор і ванілін. Перемішуємо вінчиком або виделкою та всипаємо борошно.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Ретельно перемішуємо компоненти до однорідності.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Тонкою цівкою вливаємо в отриману суміш молоко.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

На середньому вогні доводимо масу до кипіння, при цьому постійно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Зменшуємо інтенсивність вогню до мінімуму і не забуваючи мішати варимо ще 3-5 хвилин.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Про потрібну консистенцію крему можете судити по наступному фото.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Забираємо крем з плити, додаємо порцію вершкового масла і розмішуємо. Ось вже і готовий наш смачний заварний крем для Наполеона.

Заварний крем для Наполеона

Як зробити торт Наполеон в формі

Невелику кількість листкових квадратиків використаємо для оздоблення торта.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Для цього необхідно подрібнити квадратики за допомогою качалки або скористатися м’ясорубкою.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Решту коржиків висипаємо в ємність із заварним кремом і обережно перемішуємо.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Викладаємо солодку масу в підготовлену заздалегідь форму.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Накриваємо форму фольгою або затягуємо харчовою плівкою та ставимо до холодильника приблизно на 6 годин.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Після цього, охолоджений та застиглий торт виймаємо з холодильника, знімаємо фольгу чи плівку.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Накриваємо плоским блюдом та перевертаємо форму. Прибираємо залишки фольги.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

Залишається лише прикрасити готовий мокрий Наполеон в формі приготовленою раніше крихтою.

Торт Наполеон з листового листкового тіста з заварним кремом

В якості винагороди за наші зусилля отримуємо привабливий зовні, ніжний та смачний зсередини тортик, добре просочений і з ароматом ванілі.

Швидкий Наполеон в формі із заварним кремом

На наступних фото добре видно, що в розрізі мокрий Наполеон з заварним кремом має дуже привабливу та апетитну структуру.

Швидкий Наполеон в формі із заварним кремом

Тому, скоріш заварюйте ароматний чай та пригощайте гостей смачним шматочком Наполеона швидкого приготування.

Швидкий Наполеон в формі із заварним кремом

Мокрий Наполеон із заварним кремом – відео-рецепти

Якщо ви віддаєте перевагу рецептам, де замішують тісто своїми руками, то приготуйте мокрий торт Наполеон , використавши поради автора та цей відео-рецепт. Звертаю увагу, що тісто для Наполеона автор заводит на водке и холодной воде.

Наступний відео-рецепт від Ольги Матвій готується навіть простіше ніж звичайний Наполеон. Листковий торт виходить дуже ніжний, коржі – без яєць – перекладені кремом дають змогу приготувати дуже смачний та ніжний мокрий торт Наполеон із заварним кремом, який просто сам  тане у роті.

Смакуйте із задоволенням!