Торт Пташине молоко з желатином - оригінальний та смачний домашній бісквітно-желейний десерт

Торт Пташине молоко з желатином – оригінальний та смачний домашній бісквітний десерт з желейним прошарком

Дні народженні близьких – для мене дуже важлива подія, тому, готуватися до них я починаю заздалегідь, за один-два тижні, щоб встигнути приготувати всі улюблені смаколики. Найважливіша частина любого свята в родині – солодкий стіл, тому, йому приділяю особливу увагу.
Чоловіка на його день народження я вирішила пригостити тортом Пташине молоко з желейним прошарком. Бісквітні коржі мають властивість добре зберігатися в холодильнику, тому їх я спекла заздалегідь. Щоб оформити домашній торт Пташине молоко з желатином напередодні свята залишається просто зробити крем-суфле та желе і остаточно прикрасити десерт. Весь процес приготування я покроково знімала на фото, щоб зробити рецепт більш наочним.

Нам знадобляться:

  • бісквіт – 1 корж;
  • білки яєчні – 3 штуки;
  • цукор-пісок – 150 гр (для пташиного молока) та 35 гр (для сиропу);
  • готове желе – 1 упаковка;
  • желатин – 15 грам;
  • вода – приблизно 300 грам;
  • есенція ванільна – 2 краплі;
  • лікер – 2 ст. ложки;
  • шоколад – 100 грам;
  • зефірки, вафельні трубочки, цукерки – для декору.

Як приготувати торт Пташине молоко в домашніх умовах

Бісквітну основу для торта можна придбати готову або приготувати завчасно. Я зробила класичний бісквіт в мультиварці заздалегідь та тримала його в холодильнику до момента збирання. Готовий бісквітний корж необхідно розділити на дві тонкі половинки.

Класичний бісквіт в мультиварці

Щоб зробити бісквіт більш соковитим та ніжним, потрібно просочити його сиропом. Для його приготування в маленьку каструльку кладемо цукор, додаємо 35 грамів води та лікер. Ставимо на вогонь і варимо, поки не розчиниться цукор. Знімаємо з плити та охолоджуємо. Поливаємо сиропом половинки бісквіта.

Приготування желейного прошарку

Приступаємо до приготування желейного прошарку. Смак та колір желе вибираємо за власним смаком. Я взяла желе з ківі, бо зелений – улюблений колір мого чоловіка. Упаковку желе висипаємо в достатньо глибоку ємність та заливаємо 200 мл гарячої води.

Торт "Пташине молоко" з желейної прошарком

Традиційно на упаковці рекомендують додавати 400 мл води, але нам потрібен більш пружний прошарок, тому ми зменшимо кількість вдвоє. Ретельно перемішуємо, щоб желейний порошок повністю розчинився, і даємо охолонути.

Білково-желейний крем-суфле з желатином

Для приготування крему-суфле нам знадобляться білки, желатин та цукор.

Будьте максимально обережні при відокремленні білків та жовтків, щоб до білкової маси не потратило ні краплі жовтка. Інакше білки не вийди збити до потрібної консистенції.

Торт "Пташине молоко" з желейної прошарком

Заливаємо желатин теплою водою (50 мл), щоб він встиг набухнути.

Білкову масу збиваємо в пружну піну. Поступово додаємо цукор, буквально по 1 ч. ложці, не припиняючи збивати. Наостанок додаємо пару крапель ванільної есенції.

Торт "Пташине молоко" з желейної прошарком

Якщо за цей час желатин не розчиниться повністю, відправляємо його на 25 сек в НВЧ-піч. Після чого даємо желатиновій суміші охолонути. Тонкою цівкою вливаємо желатин в білкову масу (бажано невеликими порціями), при цьому продовжуємо збивати крем.

Як зібрати торт Пташине молоко з желейним прошарком

Беремо роз’ємну форму (по діаметру нашого бісквіта), викладаємо на дно першу бісквітну половинку. На неї висипаємо половину білково-желейної маси, при цьому по краю формуємо бортики для желейного прошарку. Відправляємо заготовку в холодильник на 20 хвилин.

Коли пінна маса достатньо застигне, виливаємо згори готове желе і знову ставимо десерт в холодильник на 20 хвилин.

Торт "Пташине молоко" з желейної прошарком

На застигле желе викладаємо решту білкового крему. Зверху накриваємо другою половинкою бісквіту та добре придавлюємо, щоб по краях з’явилася білкова маса.

Знову ставимо наш желейно-білковий торт в холодильник. На цей раз на 2-3 години, а в ідеалі – на всю ніч.

Торт Пташине молоко з желатином

Беремо плитку шоколаду та розплавляємо її на водяній бані чи в НВЧ-печі. Для прискорення процесу можна додати трішки води чи молока. Також, можна прикрасити свій домашній торт самотужки приготовленою шоколадною глазур’ю. Отже, верхній пласт бісквіту поливаємо рідким шоколадом.

Торт Пташине молоко з желатином

В якості декору для прикрашання Пташиного молока я використала вафельні трубочки, цукерки та зефірки. Шматочки маршмеллоу я підібрала в одній кольоровій гаммі з желейним прошарком.

Торт Пташине молоко з желатином

Приготований за даним рецептом домашній торт Пташине молоко виходить неймовірно смачний, апетитний та ніжний. Здається, що він аж сам тане в роті. Всі присутні на святі гідно оцінили смак, тому десерт зник, буквально, за кілька хвилин. Але я встигла сфотографувати один шматочок свого кулінарного шедевру в розрізі. 😉

Торт Пташине молоко з желатином

Спробуйте і ви приготувати торт в домашніх умовах за моїм рецептом і не пошкодуєте. Вдалої вам випічки!

Відео-рецепти – торта Пташине молоко з желейним прошарком

Перший із запропонований тут відео – це торт Птишине молоко з ягідним компоте чи то желейним прошарком з ягід.

Наступні відео-рецепт десерта без назви, але по суті теж простий торт-суфле з желейним прошарком, який гарантовано здивує ваших гостей. В ньому оригінальна начинка і крем в склад яких входять полуниця, лимон, базилік, м’ята.

І цей відео-рецепт автор залишив без назви – просто гарний і смачний торт-суфле з полуницею та з муссовим кремом.

Хай ваші домашні торти спечені на день народження чи інші свята будуть не тільки смачні, але і цікаві  та оригінальні. Смачного!

Залишити відповідь