Картопляні бульби вважаються на кухарському олімпі, мабуть, найпопулярнішим продуктом харчування. Картоплю включають до складу і салатів, і пирогів, других і перших страв. Користуються успіхом і картопляні оладки . Їх різноманітність теж вражає. Ось і наш рецепт пропонує сьогодні зробити деруни картопляні по-білоруськи. Якщо будете готувати ці картопляні оладки вперше, то вам стане в нагоді мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Картопля, Олія рослинна, Сіль, Спеції, Цибуля, Яйце
Інгредієнти:
- бульби картопляні – від 3 шт.;
- яйце (стандартне) – 1 шт.;
- борошно (в / с) – 2 ст. ложки;
- цибулина – 0,5 шт.;
- спеції і сіль – за бажанням;
- масло – близько 50 мл.
Як приготувати деруни по-білоруськи
Приготування починаємо з чищення овочів. Вибираємо для картопляних оладок добротні незіпсовані бульби і, щоб видалити забруднення з них, промиваємо під проточною водою. Очищаємо і картоплю, і цибулю від шкарлупи.
У чашу блендера ставимо насадку-ніж. Занурюємо в чашу картоплю, порізану шматочками. Слідом відправляємо і подрібнену часточками цибулю.
Блендером перетворюємо інгредієнти в подрібнену масу, яку слід віджати перед наступним кулінарним етапом.
Розбиваємо в картопляну масу яйце, кидаємо потрібну кількість борошна і спецій, солимо.
Перемішуємо і картопляне тісто для білоруських ласощів готове.
Смажити круглі деруни з картоплі потрібно на оптимально прогрітій сковороді в рослинній олії. Тісто викладаємо столовою ложкою і обсмажуємо з двох сторін.
Рум’яні картопляні деруни з підсмаженою скоринкою подаємо з улюбленим соусом або просто зі сметаною.
Крім картоплі, несолодкі оладки можна готувати і з інших овочів. Приємного всім апетиту!