Деруни картопляні по-білоруськи

Картопляні бульби вважаються на кухарському олімпі, мабуть, найпопулярнішим продуктом харчування. Картоплю включають до складу і салатів, і пирогів, других і перших страв. Користуються успіхом і картопляні оладки . Їх різноманітність теж вражає. Ось і наш рецепт пропонує сьогодні зробити деруни картопляні по-білоруськи. Якщо будете готувати ці картопляні оладки вперше, то вам стане в нагоді мій покроково оформлений рецепт з фото.

Інгредієнти:

  • бульби картопляні – від 3 шт.;
  • яйце (стандартне) – 1 шт.;
  • борошно (в / с) – 2 ст. ложки;
  • цибулина – 0,5 шт.;
  • спеції і сіль – за бажанням;
  • масло – близько 50 мл.

Як приготувати деруни по-білоруськи

Приготування починаємо з чищення овочів. Вибираємо для картопляних оладок добротні незіпсовані бульби і, щоб видалити забруднення з них, промиваємо під проточною водою. Очищаємо і картоплю, і цибулю від шкарлупи.

деруни з картоплі по-білоруськи

У чашу блендера ставимо насадку-ніж. Занурюємо в чашу картоплю, порізану шматочками. Слідом відправляємо і подрібнену часточками цибулю.

деруни з картоплі по-білоруськи

Блендером перетворюємо інгредієнти в подрібнену масу, яку слід віджати перед наступним кулінарним етапом.

деруни з картоплі по-білоруськи

Розбиваємо в картопляну масу яйце, кидаємо потрібну кількість борошна і спецій, солимо.

Деруни картопляні по-білоруськи

Перемішуємо і картопляне тісто для білоруських ласощів готове.

Деруни картопляні по-білоруськи

Смажити круглі деруни з картоплі потрібно на оптимально прогрітій сковороді в рослинній олії. Тісто викладаємо столовою ложкою і обсмажуємо з двох сторін.

Деруни картопляні по-білоруськи

Рум’яні картопляні деруни з підсмаженою скоринкою подаємо з улюбленим соусом або просто зі сметаною.

Деруни картопляні по-білоруськи

Крім картоплі, несолодкі оладки можна готувати і з інших овочів. Приємного всім апетиту!