Якщо день почати з ситного і смачного сніданку, можна вважати, що день вдався. Пропоновані в цьому рецепті пишні оладки на сметані, просто тануть у роті. Їх можна подавати не тільки з ложечкою сметани, але і з джемом, медом або улюбленим варенням. Не забудьте про ароматний чай, каву або какао. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування.
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Лимонний сік, Олія рослинна, Сіль, Сметана, Сода, Цукрова пудра, Яйце
Щоб завести тісто на оладки нам знадобиться:
- 2 штуки курячих жовтків;
- 2 штуки курячих білків;
- 0,5 грама солі морської;
- 1 ч. ложка соку лимона;
- 1 банка (400 гр) 25% -26% сметани;
- 0,5 ч. ложки соди;
- 90 грам цукрової пудри;
- 5 грам ванілі;
- 280 грам пшеничного борошна (в / с або екстра).
Як приготувати оладки на сметані до сніданку
Сметану змішуємо з содою і з жовтками за допомогою ручного віночка. Ми залишаємо стояти на столі, щоб сметана збільшилася в обсязі.
У глибокій склянці збиваємо білки з сіллю і лимонним соком до середніх піків. Перекладаємо їх в уже збільшену сметану з жовтками.
Просіяне борошно всипаємо в тісто і замішуємо його за допомогою столової ложки.
Тісто має вийти злегка щільним і ліниво стікати, а точніше сповзати з ложки. Тому, потрібно візуально регулювати кількість борошна, що додається, так як, від консистенції готового тіста буде повністю залежати пишність і смак готових оладок.
На сковороді розігріваємо олію і викладаємо по одній ложці тіста, формуємо оладки. Смажимо їх на середньому вогні.
Знімаємо готові оладки на тарілку з одноразовим рушником, щоб видалити залишки масла.
Перекладаємо всі оладки на сметані на загальне блюдо.
Подаємо на стіл гарячими з будь-якими добавками, улюбленими вашими їдцями .
Гарячі напої, що прекрасно доповнюють оладки на сметані, можуть бути замінені на домашній компот або кисіль.