Чайні мариновані яйця по-китайські або мармурові яйця у чайному маринаді

Чайні мариновані яйця по-китайські або мармурові яйця у чайному маринаді

Мариновані яйця – це оригінальна закуска з витриманих певний час в оцтовому маринаді чи у розсолі круто зварених яєць. Спочатку це був просто один із способів їх більш тривалого зберігання, який з часом трансформувався у цікаву, оригінальну, смачну та популярну у всьому світу закуску, що дуже популярна у пабах, барах та інших місцях де подають пиво.

Треба зазначити, що маринують яйця як в шкаралупі так і без неї. Як маринувати яйця по-китайські – у чайному маринаді – смачно та правильно буде цей рецепт. Але в кінці поста, буде можливість дізнатись не тільки про те, як зробити чайні мармурові яйця в домашніх умовах, але і деякі інші можливі варіанти приготування цієї простої, ефектної та, поки що, екзотичної для нас закуски. Перш ніж перейти до приготування, хочу зауважити, що це дуже цінний рецепт для тих, хто готується до вечірки та шукає різні цікаві страшні закуски на Хелловін для свого святкового меню. В меню такі мармурові яйця (які ще називають пряні яйця) можуть бути зазначені під  такими огидними назвами як: “Гнилі яйця” або “Тухлі яйця”. Зверну вашу увагу, що такі красиві мармурові яйця можна внести і у свій список рецепти на Великдень. В цьому разі, це буде гарна альтернатива традиційним крашанка та писанкам.

Зміст

Як приготувати мариновані яйця по-китайські

Щоб зробити пряний соєво-чайний маринад нам знадобиться:

  • 2 ст.л. соєвого соусу;
  • 2 ст.л. листової заварки або 2 пакетика чорного чаю;
  • 1 паличка або 1 ст.л. меленої кориці,
  • 2-3 зірочки бадьяну;
  • цедра 1 мандарину;
  • 1 ч.л. солі.
  1. Обрану для приготуванні кількість яєць відварюємо круто.

2. Виймаємо з води і даємо трішки охолонути. Після чого, шкаралупу акуратно розбиваємо таким чином, щоб на її поверхні утворилась, свого роду, сіточка. Зробити це можна злегка стукаючи по яйцю ножем, виделкою чи то ложкою або катаючи їх по-столу чи між руками.

3. До каструлі набираємо стільки води, щоб вона гарантовано змогла покрити всі відварені вами яйця та доводимо її до кипіння. Додаємо всі зазначені вище спеці і даємо покипіти на невеликому вогні 1,5-2 години.

4. Після чого, відварені яйця у побитій шкаралупі занурюємо у отриманий пряний маринад на чайній заварці, чекаємо коли маринад закипить, вимикаємо вогонь. Так яйця мають помаринуватись годин 10-12.

4

Ось тепер, наші мариновані яйця по-китайські, вони же, мармурові, пряні  та чайні яйця чи то яйця у соєвому соусі готові до подачи на стіл. Можно вийняти з маринаду, почистити і скуштувати. Слід пам’ятати, що смак у яєчної закуски буде залежати від смаку самого маринаду та від часу перебування у ньому. Подивіться, мармуровий малюнок на кожному яйці унікальний і ніколи не повторюється.

7

6

Подавати таку яєчну закуску на Хеллоуін до столу можна по різному. Приклади оформлення та сервірування дивіться на фото нижче.

2

3

8

Мариновані яйця – відео-рецепти:

Перший відео-рецепт – мармурові яйця по-азійськи в чаї зі спеціями авторства ютуб-каналу “Юля Bubaila”.

Дуже смачні яйця мариновані по-японськи – проста закуска, смачно і незвично на смак. Відео-рецепт від ютуб-каналу “LudaEasyCook Позитивна Кухня”.

А це цікавий та простий відео-рецепт маринованих яєць від каналу “Рецепти бабусі Емми”.

Наступне відео про приготування маринованих яєць в домашніх умовах від каналу “Михаил Лазарчук”.

І ще один відео-рецепт незвичної закуски від каналу “Natasha Parkhomenko”. Дивіться які ці мариновані яйця яскраві та красиві! Як думаєте, з чого зроблено маринад?

Як на мене, всі запропоновані способи приготування незвичної для нас, але ефектної та оригінальної закуски з яєць просто ідеально підходить як для страшного меню на Хелловін, так і для смачного та святкового меню на Великдень. Яскравий приклад, як в чомусь одному поєднується гарне та страшне. Майже все залежить просто від нашого сприйняття. 🙂