Слива маринована з часником на зиму без стерилізації

Мариновані сливи з часником – це прекрасний додаток до багатьох м’ясних страв. Тому пропонуємо вам простий рецепт приготування такої заготовки.

Вам треба взяти наступні інгредієнти:

  • тверда слива – 2,5 кілограма;
  • часник – 8 головок;
  • перець червоний (гострий) – 1 штука;
  • перець духмяний (горошок) – 7 штук;
  • зелень петрушки – 0,5 пучка;
  • оцет 9% – 5 столових ложок;
  • базилік (фіолетовий) – 0,5 пучка;
  • цукор – 6 столових ложок з гіркою;
  • сіль (велика) – 2 столові ложки з гіркою;
  • вода (питна) – 3 літри.

Як маринувати сливи з часником

Важливо, щоб кількість зубчиків відповідала кількості слив. Та якщо у вас великі зубчики, то можна порізати їх на половинки, і тоді кожна половинка буде для одної сливи.

Сливи треба помити, зробити в них невеликі надрізи, дістати кісточки і покласти всередину часник.Слива маринована з часником на зиму без стерилізації

Стерилізуйте банки, потім на дно покладіть запашний перець, шматочки гострого перцю, гілочки петрушки і базиліка. Далі викладіть сливи, а зверху покладіть гострий перець і кілька гілочок петрушки.

Слива маринована з часником на зиму без стерилізації

Закип’ятіть воду і зразу ж залийте нею банки.

Слива маринована з часником на зиму без стерилізації

Вам треба буде десь 3 літри води: 2 банки = 1,5 літра і 1 банка = 0,25 літра. Хай сливи настояться 30-35 хвилин.

Далі вилийте цю воду в каструлю, додайте цукор і сіль, доведіть маринад до кипіння і в самому кінці додаємо оцет. А ще перед консервуванням покладіть в оцет кілька гілочок базиліка, аби додати приємний аромат та гарний відтінок.

Слива маринована з часником на зиму без стерилізації

Коли маринад закипить – зразу ж розлийте його в банки.

Тепер лишилося накрити заготовки стерилізованими кришками та закатати.

Слива маринована з часником на зиму без стерилізації

Поставте банки догори дном та дайте охолонути при кімнатній температурі.

Зберігати такі заготовки треба в прохолодному місці: підвалі, льосі, кухонній шафі.

Смакуйте пікантні мариновані сливки та пригощайте ними друзів.