Мариновані сливи з часником – це прекрасний додаток до багатьох м’ясних страв. Тому пропонуємо вам простий рецепт приготування такої заготовки.
Інгредієнти: Базилік, Вода, Гострий перець, Запашний перець, Зелень петрушки, Оцет, Сіль, Сливи, Цукор, Часник
Вам треба взяти наступні інгредієнти:
- тверда слива – 2,5 кілограма;
- часник – 8 головок;
- перець червоний (гострий) – 1 штука;
- перець духмяний (горошок) – 7 штук;
- зелень петрушки – 0,5 пучка;
- оцет 9% – 5 столових ложок;
- базилік (фіолетовий) – 0,5 пучка;
- цукор – 6 столових ложок з гіркою;
- сіль (велика) – 2 столові ложки з гіркою;
- вода (питна) – 3 літри.
Як маринувати сливи з часником
Важливо, щоб кількість зубчиків відповідала кількості слив. Та якщо у вас великі зубчики, то можна порізати їх на половинки, і тоді кожна половинка буде для одної сливи.
Сливи треба помити, зробити в них невеликі надрізи, дістати кісточки і покласти всередину часник.
Стерилізуйте банки, потім на дно покладіть запашний перець, шматочки гострого перцю, гілочки петрушки і базиліка. Далі викладіть сливи, а зверху покладіть гострий перець і кілька гілочок петрушки.
Закип’ятіть воду і зразу ж залийте нею банки.
Вам треба буде десь 3 літри води: 2 банки = 1,5 літра і 1 банка = 0,25 літра. Хай сливи настояться 30-35 хвилин.
Далі вилийте цю воду в каструлю, додайте цукор і сіль, доведіть маринад до кипіння і в самому кінці додаємо оцет. А ще перед консервуванням покладіть в оцет кілька гілочок базиліка, аби додати приємний аромат та гарний відтінок.
Коли маринад закипить – зразу ж розлийте його в банки.
Тепер лишилося накрити заготовки стерилізованими кришками та закатати.
Поставте банки догори дном та дайте охолонути при кімнатній температурі.
Зберігати такі заготовки треба в прохолодному місці: підвалі, льосі, кухонній шафі.
Смакуйте пікантні мариновані сливки та пригощайте ними друзів.