Цей рецепт квашених огірків ідеально підходить для тих, хто не хоче робити заготовку в бочці. Такі огірки виходять не гірші, ніж бочкові. А на закваску треба менше часу, адже можна брати набагато меншу порцію інгредієнтів.
Інгредієнти: Гірчиця, Гострий перець, Кріп, Лавровий лист, Мінеральна вода, Огірки, Сіль, Хрін, Часник, Чорний перець горошком
Вам потрібно:
- свіжі огірки;
- корінь і листя хрону;
- зубчики часнику;
- парасольки кропу;
- гіркий перець;
- перець горошком;
- лавровий лист;
- сіль;
- порошок гірчиці;
- мінеральна вода з газом.
Зміст
Як приготувати квашені огірки в банках на зиму
Таке соління проводиться в 2 етапи. Огірки можна брати будь-які, але маленькі смакуватимуть найкраще.
1 етап консервування
Треба помити банки і кришки (в стерилізації нема необхідності), а також підготувати огірки і всі спеції, крім гірчиці.
Корінь хрону треба почистити від шкірки і порізати невеликими шматочками. Також почистіть і поріжте часник.
Для трилітрової банки потрібна середня головка часнику і 10 см товстого корінця хрону. До речі, якщо покладете більше вказаної кількості – нічого страшного. В цьому випадку краще додати більше спецій, ніж менше. Також вам треба половинка гострого перцю, 10-15 горошин чорного перцю, лавровий листок.
Ще не забудьте про велику парасольку кропу.
Укладіть огірки так, щоб вони доходили до плечиків банки, а зверху вкладіть лист хрону, аби їх зафіксувати.
Далі насипте крупну нейодовану сіль.
Треба брати сіль в пропорції: 3 столові ложки з гіркою на трилітрову банку.
Далі залийте чисту не кип’ячену воду, закрийте банку кришкою трохи потрусіть, аби сіль повністю розчинилася та лишіть при кімнатній температурі на 3 дні.
2 етап консервування
Готуємо гірчицю: висипте в банку порошок гірчиці, і залийте мінералку так, щоб суміш виглядала, як рідка сметана.
Через три дні в банці з огірками з’явиться піна, а розсіл помутніє.
Злийте розсіл, поставте на вогонь. Бажано взяти велику каструлю, бо буде підійматися піна.
Після закипання зніміть піну шумівкою, додайте склянку чистої води і дайте розсолу покипіти ще 5 хвилин.
Далі хай розсіл охолоне до кімнатної температури, потім покладіть в нього повну столову ложку гірчиці, розмішайте і залийте назад в банку з огірками. Тепер лишилося закрити її капроновою кришкою та поставити в холодне приміщення.
В холодильнику такі огірки можуть зберігатися всю зиму. Просто діставайте їх чистою виделкою, і вони не зіпсуються дуже довгий час. Смачного!