Консервовані квашені огірки з хріном і гірчицею в банках

Цей рецепт квашених огірків ідеально підходить для тих, хто не хоче робити заготовку в бочці. Такі огірки виходять не гірші, ніж бочкові. А на закваску треба менше часу, адже можна брати набагато меншу порцію інгредієнтів.

Вам потрібно:

  • свіжі огірки;
  • корінь і листя хрону;
  • зубчики часнику;
  • парасольки кропу;
  • гіркий перець;
  • перець горошком;
  • лавровий лист;
  • сіль;
  • порошок гірчиці;
  • мінеральна вода з газом.

Як приготувати квашені огірки в банках на зиму

Таке соління проводиться в 2 етапи. Огірки можна брати будь-які, але маленькі смакуватимуть найкраще.

1 етап консервування

Треба помити банки і кришки (в стерилізації нема необхідності), а також підготувати огірки і всі спеції, крім гірчиці.

Квашені огірки в банках з хріном і гірчицею

Корінь хрону треба почистити від шкірки і порізати невеликими шматочками. Також почистіть і поріжте часник.

Для трилітрової банки потрібна середня головка часнику і 10 см товстого корінця хрону. До речі, якщо покладете більше вказаної кількості – нічого страшного. В цьому випадку краще додати більше спецій, ніж менше. Також вам треба половинка гострого перцю, 10-15 горошин чорного перцю, лавровий листок.

Квашені огірки в банках з хріном і гірчицею

Ще не забудьте про велику парасольку кропу.

Укладіть огірки так, щоб вони доходили до плечиків банки, а зверху вкладіть лист хрону, аби їх зафіксувати.

Квашені огірки в банках з хріном і гірчицею

Далі насипте крупну нейодовану сіль.

Квашені огірки в банках з хріном і гірчицею

Треба брати сіль в пропорції: 3 столові ложки з гіркою на трилітрову банку.

Квашені огірки в банках з хріном і гірчицею

Далі залийте чисту не кип’ячену воду, закрийте банку кришкою трохи потрусіть, аби сіль повністю розчинилася та лишіть   при кімнатній температурі на 3 дні.

2 етап консервування

Готуємо гірчицю: висипте в банку порошок гірчиці, і залийте мінералку так, щоб суміш виглядала, як рідка сметана.

Квашені огірки в банках з хріном і гірчицею

Через три дні в банці з огірками з’явиться піна, а розсіл помутніє.

Квашені огірки в банках з хріном і гірчицею

Злийте розсіл, поставте на вогонь. Бажано взяти велику каструлю, бо буде підійматися піна.

Квашені огірки в банках з хріном і гірчицею

Після закипання зніміть піну шумівкою, додайте склянку чистої води і дайте розсолу покипіти ще 5 хвилин.

Далі хай розсіл охолоне до кімнатної температури, потім покладіть в нього повну столову ложку гірчиці, розмішайте і залийте назад в банку з огірками. Тепер лишилося закрити її капроновою кришкою та поставити в холодне приміщення.

Квашені огірки в банках з хріном і гірчицею

В холодильнику такі огірки можуть зберігатися всю зиму. Просто діставайте їх чистою виделкою, і вони не зіпсуються дуже довгий час. Смачного!