Мариновані сливи з часником – це прекрасний додаток до багатьох м’ясних страв. Тому пропонуємо вам простий рецепт приготування такої заготовки. Продовжувати читання Слива маринована з часником на зиму без стерилізації
Тег для заготовки на зиму: Незвичайні заготовки
Смачні хрусткі мариновані огірки з медом без стерилізації
Невеликі консервовані зелененькі огірочки з симпатичними пухирцями – улюблена зимова закуска у моїх домочадців. В останні роки, смачнішими за всі інші заготовки вони вважають хрусткі мариновані огірки з медом. Сьогодні я з радістю розповім і покажу за допомогою покроково відзнятих фото як заготовити їх на зиму. Продовжувати читання Смачні хрусткі мариновані огірки з медом без стерилізації
Овочевий салат з рисом на зиму – смачна заготовка швидкого приготування
Зробити смачний овочевий салат з рисом, болгарським перцем та іншими овочами за цим рецептом дуже просто і швидко. Повинна сказати, що смачний салат з овочами та рисом приготовлений на зиму за цим рецептом має одні плюси. По-перше, він швидкий в приготуванні. Найтриваліший процес – це чекати коли заготовка звариться. Продовжувати читання Овочевий салат з рисом на зиму – смачна заготовка швидкого приготування
Мариновані огірки з кетчупом чилі на зиму
Огірки огірочки, смачні хрусткі, симпатичні зелені. Заготовки на зиму з них господині роблять самі різні. Адже скільки людей, стільки й смаків. 🙂 Хтось любить свіжі, хтось їсть тільки солоні в банках або з бочки, хтось мариновані, а хтось тільки салати з огірків на зиму заготовлені любить. А давайте сьогодні спробуємо зробити на зиму гострі мариновані огірки з кетчупом чилі. Рецепт зовсім не складний, а огірочки на смак виходять просто шикарні: в міру гостренькі, трохи пряні і хрусткі. Продовжувати читання Мариновані огірки з кетчупом чилі на зиму
Огірки мариновані з томатною пастою – заготовка без оцту на зиму
Пропоную сьогодні рецепт заготовки, яка дуже подобається не тільки мені, а й усім мої рідним та гостям. Основна її фішка в тому, що готується вона без оцту. Рецепт простий та підходить тим людям, кому протипоказаний оцет. Огірочки консервуються без нього завдяки томатній пасті. Огірки мариновані з томатною пастою добре зберігаються в умовах квартири. Овочі мають ніжний пікантний смак, а розсол можна пити або зробити з нього соус для тушкування тефтелей або інших страв. Продовжувати читання Огірки мариновані з томатною пастою – заготовка без оцту на зиму
Шведське варення з грибів лисичок – 2 прості та смачні рецепти
Варення з лисичок тільки для нас звучить незвично і дивно. У Швеції цукор додають практично в усі заготовки, але, вони не вважають гриби з цукром варенням. Варення з лисичок, яке готують наші господині, створено саме за мотивами шведського рецепта, проте, це вже є повноцінним десертом. Спробуймо?
Варення з лисичок з горобиною
- 1 кг свіжих лисичок;
- 0,5 кг цукру;
- гроно горобини;
- гвоздика;
- сіль 1 ч.л.;
- вода – 1 склянка.
Для цієї заготовки підходять гриби невеликих розмірів – маленькі і пружні. Промийте їх гарненько і очистіть.
У каструлю насипте цукор, влийте воду і поставте на вогонь.
Коли вода закипить, засипте до неї ягоди горобини і варіть їх протягом 5 хвилин.
Засипте в каструлю спеції і гриби. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Як тільки піна перестане утворюватися, зніміть каструлю з вогню і остудіть.
Молоді лисички досить жорсткі і варити їх потрібно не менше однієї години. Однак, відразу це робити не можна. Розбийте цю годину на 3-4 підходи. При такій варці гриби не переваряться і збережуть свою форму.
Розлийте гаряче варення по стерильним банкам і закрийте кришками. Можна пастеризувати банки, тоді термін зберігання заготовки триватиме до року. Якщо ж ви плануєте його з’їсти за термін до 6 місяців, то можна обійтися і без цього. Але, в будь-якому випадку, зберігати варення з лисичок потрібно в прохолодному місці. Найкраще – в холодильнику.
Варення з лисичок на брусничному морсі
- лисички 1 кг;
- цукор 1 кг;
- брусничний морс 2 літри;
- розмарин;
- ягоди ялівцю 10 шт.;
- морська сіль 2 ч.л.;
- гвоздика.
Налийте в каструлю 1,5 літри брусничного морсу і всипте весь цукор.
Закип’ятіть і, як тільки цукор розчиниться, всипте в каструлю очищені лисички. Після закипання, зніміть піну і можна вимкнути вогонь. Нехай гриби гарненько настоятися і просочаться брусничним сиропом.
Як тільки варення охолоне, знову поставте ємність з ним на вогонь і знову доведіть до кипіння. Дайте грибам покипіти хвилин 10-15 і вимикайте вогонь.
Коли грибне варення охолоне, можна продовжувати варіння. Поставте каструлю на плиту і, поки воно гріється, складіть в марлевий мішечок гвоздику, розмарин з ялівцем та помістіть його в каструлю.
Додайте брусничний морс, що залишився, і зробіть максимально тихий вогонь. Варення з грибів повинно дуже тихо кипіти, а не вистрибувати з каструлі.
Через 30 хвилин можна виймати мішечок зі спеціями і розливати заготовку по банкам. Зберігати варення з лисичок слід виключно в прохолодному місці.
Якщо у вас немає брусничного морсу, його з успіхом замінить березовий сік. А деякі господині вважають за краще варити варення з лисичок на каві. Рецептів солодких заготовок з лисичок безліч, хоча якщо ви хочете придумати свій рецепт пам’ятайте, що гриби вимагають обережного поводження і не з усіх грибів можна готувати варення.
Джерело рецепта: https://eda.ru/recepty/vypechka-deserty/varene-iz-lisichek-na-brusnichnom-soke-79867
Як зварити варення з лисичок демонструє відео-рецепт.
Варення з пелюсток півонії – незвичайний рецепт квіткового варення
Квіткова кулінарія не припиняє нас дивувати. Варенням з пелюсток троянди зараз нікого не здивуєш, але варення з півоній – це незвично. Казково смачно і неймовірно красиво. У ньому немає нудотності троянди. У варенні з півонії присутня кислинка і дуже ніжний аромат. Продовжувати читання Варення з пелюсток півонії – незвичайний рецепт квіткового варення
Варення з баклажанів з горіхами на зиму – незвичайний рецепт вірменської кухні
Страви вірменської національної кухні часом дивують і захоплюють тим, як уміло вони поєднують те, що поєднати, здавалося б, неможливим. Рецепт однієї з таких «неможливих» страв, ми зараз і розглянемо. Це варення з баклажанів або з синеньких, як ще часто їх називають. Є декілька способів, як позбутися від характерної баклажанам гіркоти. Хтось використовує для цього сіль, хтось соду, але з власного досвіду я знаю, що вся гіркота міститься лише в шкірці і якщо ви її очистите, то ніякі вимочування вам не знадобляться. Продовжувати читання Варення з баклажанів з горіхами на зиму – незвичайний рецепт вірменської кухні
Цибулеве варення – простий рецепт корисного і смачного варення з цибулі з вином і чебрецем
Часто цікаві рецепти мають занадто складну рецептуру, або дорогі, важкодоступні інгредієнти. Такі рецепти розраховані на тонких гурманів з вишуканим смаком. Більшість людей не настільки вимогливі і з легкістю заміняють складові рецепту, отримуючи не менше смачний продукт, але в рази дешевше і простіше. Продовжувати читання Цибулеве варення – простий рецепт корисного і смачного варення з цибулі з вином і чебрецем