Цибулеве варення - простий рецепт корисного і смачного варення з цибулі з вином і чебрецем

Цибулеве варення – простий рецепт корисного і смачного варення з цибулі з вином і чебрецем

Часто цікаві рецепти мають занадто складну рецептуру, або дорогі, важкодоступні інгредієнти. Такі рецепти розраховані на тонких гурманів з вишуканим смаком. Більшість людей не настільки вимогливі і з легкістю заміняють складові рецепту, отримуючи не менше смачний продукт, але в рази дешевше і простіше. У цій статті пропонуємо Вам ознайомитися з простим і доступним рецептом варення з цибулі.

Багато суперечок виникає через використання тростинного цукру. Деякі кулінари рекомендують саме його, при чому, їх не бентежить той факт, що кількість калорій і вітамінів в звичайному білому цукрі і в тростинному – абсолютно однакове. Та й занадто великий шанс нарватися на виріб і купити просто підфарбований буряковий цукор за ціною тростинного. І ніхто не здогадається, тому що смак у них теж однаковий.

Давайте адаптуємо рецепт варення з цибулі під наші смаки і можливості.

Цибуля для варення потрібна червона або біла. Звичайна ріпчаста занадто «зла» і лякає своєю гіркотою. Але це головний інгредієнт і його не варто міняти.

  • Візьміть 4 цибулини середнього розміру.
  • Стакан червоного сухого вина, якщо цибуля червона, і білого, якщо цибуля біла.
  • 100 грам цукру. Білого, коричневого або  замініть його медом.
  • 20 грам бальзамічного оцту. Можна брати яблучний або винний оцет.
  • 2 столові ложки рослинної рафінованої олії.
  • Гілочка чебрецю.


Очистіть цибулю і наріжте її кільцями.

Налийте в сотейник або глибоку сковороду олію і викладіть в неї цибулю.

Засипте цукор і припустіть цибулю, поки вона не почне злегка карамелізуватися в цукрі.

Залийте в сотейник вино, оцет і додайте чебрець.

Зробіть вогонь тихіше і тушкуйте цибулю, поки більша частина рідини не випарується.

Розкладіть гаряче варення з цибулі в невеликі баночки і закрийте їх кришками.

Без пастеризації варення з цибулі може стояти в холодильнику до 3 місяців, а більше і не потрібно.

З чим можна їсти варення з цибулі?

Взагалі, цибуля дуже корисна, і деякі варять спеціально це варення взимку, щоб лікуватися від кашлю. Його із задоволенням їдять і діти, і дорослі. Та й саме по собі це варення дуже смачне. Воно чудово поєднується з м’якими і твердими сирами, і тости з цибулевим варенням надзвичайно смачні і корисні.

Ще один рецепт варення з цибулі, дивіться на відео: