Часто цікаві рецепти мають занадто складну рецептуру, або дорогі, важкодоступні інгредієнти. Такі рецепти розраховані на тонких гурманів з вишуканим смаком. Більшість людей не настільки вимогливі і з легкістю заміняють складові рецепту, отримуючи не менше смачний продукт, але в рази дешевше і простіше. У цій статті пропонуємо Вам ознайомитися з простим і доступним рецептом варення з цибулі.
Інгредієнти: Бальзамічний оцет, Рослинна олія, Цибуля, Цукор, Чебрець
Багато суперечок виникає через використання тростинного цукру. Деякі кулінари рекомендують саме його, при чому, їх не бентежить той факт, що кількість калорій і вітамінів в звичайному білому цукрі і в тростинному – абсолютно однакове. Та й занадто великий шанс нарватися на виріб і купити просто підфарбований буряковий цукор за ціною тростинного. І ніхто не здогадається, тому що смак у них теж однаковий.
Давайте адаптуємо рецепт варення з цибулі під наші смаки і можливості.
Цибуля для варення потрібна червона або біла. Звичайна ріпчаста занадто «зла» і лякає своєю гіркотою. Але це головний інгредієнт і його не варто міняти.
- Візьміть 4 цибулини середнього розміру.
- Стакан червоного сухого вина, якщо цибуля червона, і білого, якщо цибуля біла.
- 100 грам цукру. Білого, коричневого або замініть його медом.
- 20 грам бальзамічного оцту. Можна брати яблучний або винний оцет.
- 2 столові ложки рослинної рафінованої олії.
- Гілочка чебрецю.
Очистіть цибулю і наріжте її кільцями.
Налийте в сотейник або глибоку сковороду олію і викладіть в неї цибулю.
Засипте цукор і припустіть цибулю, поки вона не почне злегка карамелізуватися в цукрі.
Залийте в сотейник вино, оцет і додайте чебрець.
Зробіть вогонь тихіше і тушкуйте цибулю, поки більша частина рідини не випарується.
Розкладіть гаряче варення з цибулі в невеликі баночки і закрийте їх кришками.
Без пастеризації варення з цибулі може стояти в холодильнику до 3 місяців, а більше і не потрібно.
З чим можна їсти варення з цибулі?
Взагалі, цибуля дуже корисна, і деякі варять спеціально це варення взимку, щоб лікуватися від кашлю. Його із задоволенням їдять і діти, і дорослі. Та й саме по собі це варення дуже смачне. Воно чудово поєднується з м’якими і твердими сирами, і тости з цибулевим варенням надзвичайно смачні і корисні.
Ще один рецепт варення з цибулі, дивіться на відео: