Варення з пелюсток півонії - незвичайний рецепт квіткового варення

Варення з пелюсток півонії – незвичайний рецепт квіткового варення

Квіткова кулінарія не припиняє нас дивувати. Варенням з пелюсток троянди зараз нікого не здивуєш, але варення з півоній – це незвично. Казково смачно і неймовірно красиво. У ньому немає нудотності троянди. У варенні з півонії присутня кислинка і дуже ніжний аромат.

Співвідношення інгредієнтів дуже приблизне. Адже кожна господиня орієнтується на свій смак і на те, що у неї є під рукою. Приблизне співвідношення:

  • 200 грам пелюсток півонії;
  • 200 грам води (стільки ж, скільки і пелюсток);
  • 400 грам цукру (в два рази більше, ніж води);
  • 1 лимон, або 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

Збирати пелюстки півонії краще зранку, поки сонце їх ще не підсмажить. Для варення підходять півонії будь-якого сорту, кольору і розміру. Зрозуміло, якщо ви хочете варення рожевого кольору, то вибирайте яскраво-бордові квіти.

У процесі приготування, велика частина кольору піде, і залишиться лише приємно-рожевий відтінок. З білих пелюсток варення виходить неймовірно чудовим. Неначе це казкова їжа для ельфів. Але, я відволіклася, повернемося до варення.

Приготувати казкове варення з пелюсток півонії можна двома способами.

Спосіб 1

Обірвіть пелюстки з квітів. Деякі вважають за краще мити їх, але це скоріше відноситься до квітів, купленим в магазині або у бабусь на ринку. Якщо це ваші півонії, то ви і так знаєте, що вони без хімії і пилу.

Зваріть сироп з води і цукру.

Засипте пелюстки в киплячий сироп, влийте сік лимона і кип’ятіть їх протягом 7-10 хвилин.

Після цього, накрийте каструлю кришкою і приберіть каструлю з плити.

Пелюстки повинні настоятися протягом доби. На наступний день знову поставте каструлю на вогонь і проваріть протягом 5 хвилин.

Після цього можна розкладати варення з півонії в невеликі стерилізовані банки, з щільно закритими кришками.

Спосіб 2

Співвідношення інгредієнтів те ж саме.

Складіть пелюстки квітів в каструлю і пересипте їх цукром. Злегка пережміть пелюстки і залиште їх на 1 годину, щоб вони пустили сік.

Залийте в пелюстки лимонний сік, воду і поставте каструлю на вогонь. Після закипання, варіть пелюстки близько 20 хвилин на дуже слабкому вогні.

Коли варення досить загусне, розкладіть його в невеликі баночки і закрийте кришками.

Варення з півоній відмінно витримує тривале зберігання. Воно прекрасно підходить для десертів і приготування напоїв. Проблема лише в тому, що його завжди мало.

Як приготувати варення з півонії «холодним способом», без варіння, дивимося на відео: