Огірки огірочки, смачні хрусткі, симпатичні зелені. Заготовки на зиму з них господині роблять самі різні. Адже скільки людей, стільки й смаків. 🙂 Хтось любить свіжі, хтось їсть тільки солоні в банках або з бочки, хтось мариновані, а хтось тільки салати з огірків на зиму заготовлені любить. А давайте сьогодні спробуємо зробити на зиму гострі мариновані огірки з кетчупом чилі. Рецепт зовсім не складний, а огірочки на смак виходять просто шикарні: в міру гостренькі, трохи пряні і хрусткі. Для тих, хто в перший раз готує огірки таким способом, я зробила детальний рецепт з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Вода, Кетчуп, Лавровий лист, Огірки, Оцет, Сіль, Цукор
Продукти розраховані на 6 літрових банок:
- огірки – 3,5 кг;
- кетчуп чилі – 300 гр;
- лист лавровий – 12 шт.;
- вода – 1,5 л;
- сіль – 3 ст.л.;
- цукор – 200 гр;
- оцет (9%) – 270 гр.
Як маринувати огірки з кетчупом чилі
Щоб готові мариновані огірочки були твердими і хрусткими, на першому етапі приготування заготовки, їх потрібно протягом трьох годин вимочувати в холодній воді.
За цей час ми встигаємо намити та простерилізувати банки. У кожну баночку додаємо по два листика лаврушки.
Далі, огірочки ретельно миємо руками від залишків грунту, гострим ножем зріжемо у них кінчики. Кінчики можна і не зрізати, але так огірки в банках виглядають естетичніше. Потім, укладаємо огірки в банки.
Намагайтеся перший ряд огірочків поставити впритул один до одного.
Для другого ряду відберіть огірки поменше, великі огірочки можна розрізати навпіл. Потрібно щоб банки були заповнені якомога повніше.
Далі готуємо маринадну заливку для огірків. Зробити її просто: воду закип’ятити, сіль, цукор додали та дочекалися, поки розчиняться. Далі – кетчуп в каструлю видавлюємо. Закипіло все разом, тоді тільки вимикаємо і додаємо оцет.
Гарячою маринадною заливкою потрібно залити банки з огірками доверху.
Далі, баночки накриваємо прокип’яченими кришками і встановлюємо у велику кастрюлю, на дно якої попередньо потрібно постелити тканинну або серветку.
Наливаємо до неї гарячу воду. Води потрібно стільки, щоб банки були покриті нею на 2/3 висоти. Після цього, стерилізуємо банки п’ятнадцять хвилин з моменту закипання.
Після стерилізації, банки з огірками потрібно герметично закрутити.
Зберігати мариновані огірочки, приготовлені за таким рецептом можна в звичайній домашньої коморі.
Сподіваюся, апетитні і в міру гострі огірки з кетчупом чилі займуть почесне місце серед ваших улюблених домашніх заготовок.