Мариновані огірки з кетчупом чилі на зиму

Мариновані огірки з кетчупом чилі на зиму

Огірки огірочки, смачні хрусткі, симпатичні зелені. Заготовки на зиму з них господині роблять самі різні. Адже скільки людей, стільки й смаків. 🙂 Хтось любить свіжі, хтось їсть тільки солоні в банках або з бочки, хтось мариновані, а хтось тільки салати з огірків на зиму заготовлені любить. А давайте сьогодні спробуємо зробити на зиму гострі мариновані огірки з кетчупом чилі. Рецепт зовсім не складний, а огірочки на смак виходять просто шикарні: в міру гостренькі, трохи пряні і хрусткі. Для тих, хто в перший раз готує огірки таким способом, я зробила детальний рецепт з покроково зробленими фото.

Продукти розраховані на 6 літрових банок:

Мариновані огірки з кетчупом чилі

  • огірки – 3,5 кг;
  • кетчуп чилі – 300 гр;
  • лист лавровий – 12 шт.;
  • вода – 1,5 л;
  • сіль – 3 ст.л.;
  • цукор – 200 гр;
  • оцет (9%) – 270 гр.

Як маринувати огірки з кетчупом чилі

Щоб готові мариновані огірочки були твердими і хрусткими, на першому етапі приготування заготовки, їх потрібно протягом трьох годин вимочувати в холодній воді.

Мариновані огірки з кетчупом чилі

За цей час ми встигаємо намити та простерилізувати банки. У кожну баночку додаємо по два листика лаврушки.

Мариновані огірки з кетчупом чилі

Далі, огірочки ретельно миємо руками від залишків грунту, гострим ножем зріжемо у них кінчики. Кінчики можна і не зрізати, але так огірки в банках виглядають естетичніше. Потім, укладаємо огірки в банки.

Мариновані огірки з кетчупом чилі

Намагайтеся перший ряд огірочків поставити впритул один до одного.

Мариновані огірки з кетчупом чилі

Для другого ряду відберіть огірки поменше, великі огірочки можна розрізати навпіл. Потрібно щоб банки були заповнені якомога повніше.

Далі готуємо маринадну заливку для огірків. Зробити її просто: воду закип’ятити, сіль, цукор додали та дочекалися, поки розчиняться. Далі – кетчуп в каструлю видавлюємо. Закипіло все разом, тоді тільки вимикаємо і додаємо оцет.

Мариновані огірки з кетчупом чилі

Гарячою маринадною заливкою потрібно залити банки з огірками доверху.

Мариновані огірки з кетчупом чилі

Далі, баночки накриваємо прокип’яченими кришками і встановлюємо у велику кастрюлю, на дно якої попередньо потрібно постелити тканинну або серветку.

Мариновані огірки з кетчупом чилі

Наливаємо до неї гарячу воду. Води потрібно стільки, щоб банки були покриті нею на 2/3 висоти. Після цього, стерилізуємо банки п’ятнадцять хвилин з моменту закипання.

Після стерилізації, банки з огірками потрібно герметично закрутити.

Мариновані огірки з кетчупом чилі

Зберігати мариновані огірочки, приготовлені за таким рецептом можна в звичайній домашньої коморі.

Мариновані огірки з кетчупом чилі

Сподіваюся, апетитні і в міру гострі огірки з кетчупом чилі займуть почесне місце серед ваших улюблених домашніх заготовок.