Смачні хрусткі мариновані огірки з медом на зиму

Смачні хрусткі мариновані огірки з медом без стерилізації

Невеликі консервовані зелененькі огірочки з симпатичними пухирцями – улюблена зимова закуска у моїх домочадців. В останні роки, смачнішими за всі інші заготовки вони вважають хрусткі мариновані огірки з медом. Сьогодні я з радістю розповім і покажу за допомогою покроково відзнятих фото як заготовити їх на зиму. Рецепт дуже простий та швидкий, адже обходимось без стерилізації.

Продукти, необхідні на 1 банку об’ємом в 3 літри:

Хрусткі мариновані огірки з медом

  • огірки – 2 кг;
  • лист хрону – 1 шт.;
  • лист вишневий – 5 шт.;
  • кріп (суцвіття) – 2 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • оцет – 100 мл;
  • перець гострий – 2 невеликих шматочка;
  • бджолиний мед – 50 гр;
  • кухонна сіль – 50 гр;
  • вода – 1500 мл.

Як маринувати огірки з медом на зиму

Спочатку, все огірки потрібно скласти у велику миску або іншу ємність і залити холодною водою на чотири години. Наливайте воду так, щоб огірочки були нею повністю покриті.

Хрусткі мариновані огірки з медом

За час замочування огірків нам потрібно банки вимити і простерилізувати зручним для вас способом. Потім, миємо листя хрону, вишневе листя, кропові парасольки і гострий перець.

Спеції розкладаємо в банки згідно рецепту.

Хрусткі мариновані огірки з медом

Після замочування огірочки потрібно ретельно вимити руками від ґрунтового бруду і розкласти по банках. На дно банки намагайтеся укладати більші огірки, а дрібніші огірочки починайте вкладати, десь з середини банки.

Хрусткі мариновані огірки з медом

Тим часом, можна ставити кип’ятитись воду. Як тільки закипить, заливаємо банку з огірками доверху окропом і залишаємо на десять хвилин.

Хрусткі мариновані огірки з медом

А поки, треба очистити і нашаткувати невеликими пластинками часник. Його будемо додавати в огірки на останньому етапі.

Хрусткі мариновані огірки з медом

Воду з огірочків нам потрібно злити знову в каструлю і поставити кип’ятити.

Хрусткі мариновані огірки з медом

Поясню, чому воду для повторної заливки огірків, а потім і для їх консервування, я використовую одну й ту ж саму. Все просто, спеції знаходяться на дні банки і віддають у воду свій аромат. Що б він не губився, воду ми не змінюємо. І так, заливаємо огірки повторно закипілою водою і нехай постоять ще десять хвилин. Останній раз знову зливаємо водичку з огірків в каструлю і кип’ятимо. Поки вода закипає, додаємо в банки часник, сіль, мед і оцет.

Хрусткі мариновані огірки з медом

Заливаємо тару з огірками окропом і закручуємо кришками.

Хрусткі мариновані огірки з медом

Банки з консервованими медовими огірками після закриття кришками потрібно укутати у ковдру на чотири години.

Хрусткі мариновані огірки з медом

Взимку відкриваємо заготовки з огірками і перше, що ми відчуваємо, це приємний аромат меду в поєднанні з часником. Мариновані огірочки на смак виходять кисло-солодкі з ледь чутною гостротою. Смачно…