Невеликі консервовані зелененькі огірочки з симпатичними пухирцями – улюблена зимова закуска у моїх домочадців. В останні роки, смачнішими за всі інші заготовки вони вважають хрусткі мариновані огірки з медом. Сьогодні я з радістю розповім і покажу за допомогою покроково відзнятих фото як заготовити їх на зиму. Рецепт дуже простий та швидкий, адже обходимось без стерилізації.
Інгредієнти: Вишневі листя, Вода, Гострий перець, Кріп, Мед, Огірки, Оцет, Сіль, Хрін, Часник
Продукти, необхідні на 1 банку об’ємом в 3 літри:
- огірки – 2 кг;
- лист хрону – 1 шт.;
- лист вишневий – 5 шт.;
- кріп (суцвіття) – 2 шт.;
- часник – 3 зубки;
- оцет – 100 мл;
- перець гострий – 2 невеликих шматочка;
- бджолиний мед – 50 гр;
- кухонна сіль – 50 гр;
- вода – 1500 мл.
Як маринувати огірки з медом на зиму
Спочатку, все огірки потрібно скласти у велику миску або іншу ємність і залити холодною водою на чотири години. Наливайте воду так, щоб огірочки були нею повністю покриті.
За час замочування огірків нам потрібно банки вимити і простерилізувати зручним для вас способом. Потім, миємо листя хрону, вишневе листя, кропові парасольки і гострий перець.
Спеції розкладаємо в банки згідно рецепту.
Після замочування огірочки потрібно ретельно вимити руками від ґрунтового бруду і розкласти по банках. На дно банки намагайтеся укладати більші огірки, а дрібніші огірочки починайте вкладати, десь з середини банки.
Тим часом, можна ставити кип’ятитись воду. Як тільки закипить, заливаємо банку з огірками доверху окропом і залишаємо на десять хвилин.
А поки, треба очистити і нашаткувати невеликими пластинками часник. Його будемо додавати в огірки на останньому етапі.
Воду з огірочків нам потрібно злити знову в каструлю і поставити кип’ятити.
Поясню, чому воду для повторної заливки огірків, а потім і для їх консервування, я використовую одну й ту ж саму. Все просто, спеції знаходяться на дні банки і віддають у воду свій аромат. Що б він не губився, воду ми не змінюємо. І так, заливаємо огірки повторно закипілою водою і нехай постоять ще десять хвилин. Останній раз знову зливаємо водичку з огірків в каструлю і кип’ятимо. Поки вода закипає, додаємо в банки часник, сіль, мед і оцет.
Заливаємо тару з огірками окропом і закручуємо кришками.
Банки з консервованими медовими огірками після закриття кришками потрібно укутати у ковдру на чотири години.
Взимку відкриваємо заготовки з огірками і перше, що ми відчуваємо, це приємний аромат меду в поєднанні з часником. Мариновані огірочки на смак виходять кисло-солодкі з ледь чутною гостротою. Смачно…