Як правило, таке варення 5 хвилинку я готую з чорної смородини. Але в цьому році захотілося себе побалувати і приготувати щось новеньке. Ось і зварила я просте і смачне чорничне варення. Чорниця відмінно підходить для такої заготовки.
Інгредієнти: Вода, Цукор, Чорниця
Ягода міцна, з вираженим яскравим кольором, без кісточок і з необхідною кислинкою. Всі етапи приготування такого виду швидкого варення з чорниці викладені в моєму простому рецепті з покроково зробленими фото.
Для приготування заготовки нам необхідно підготувати ягоди, цукор і воду в певному співвідношенні – 5:6:1,5. Незалежно від того, якою ємністю будемо відміряти інгредієнти, це співвідношення збережеться. Я взяла маленьку кавову чашку, так як на цей раз буду варити невелику кількість варення.
Як зробити чорничне варення на зиму
Підготовлені ягоди (в моєму випадку вийшло 5 маленьких чашок) перебираємо від листочків, хвостиків, гілочок і миємо холодною проточною водою.
В емальовану, з нержавійки або в скляну каструлю вливаємо 1,5 чашечки води і засипаємо 6 чашок цукру. Варимо сироп.
У киплячий сироп відправляємо ягоди, засікаємо час після закипання.
Через 5 хвилин 5-ти хвилинка готова. Якщо час варіння збільшити до 7-10 хвилин, варення стане густіше, але загубиться ефект “свіжості”.
Розливаємо нашу вкусняшку в чисті, простерилізовані над киплячим чайником, банки.
Закриваємо чорничне варення кришою.
Я вирішила взяти маленькі баночки, об’ємом 0,25 л. Такий обсяг зручний, так як взимку можна відкрити таку маленьку баночку і за один раз її спустошити.
Чорничне варення 5 хвилинку обожнюють діти. Навіть нелюбимі сир або манна каша, политі чорничним варенням, миттєво з’їдаються.