Пропоную сьогодні рецепт заготовки, яка дуже подобається не тільки мені, а й усім мої рідним та гостям. Основна її фішка в тому, що готується вона без оцту. Рецепт простий та підходить тим людям, кому протипоказаний оцет. Огірочки консервуються без нього завдяки томатній пасті. Огірки мариновані з томатною пастою добре зберігаються в умовах квартири. Овочі мають ніжний пікантний смак, а розсол можна пити або зробити з нього соус для тушкування тефтелей або інших страв. Рецепт консервації дуже простий, повторити його в домашніх умовах зможе навіть людина, що лиш недавно почала поратись на кухні. Мій покроково оформлений фото-рецепт до ваших послуг.
Інгредієнти: Запашний перець, Кориця, Кріп, Лавровий лист, Листя хрону, Огірки, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Цукор, Часник
Інгредієнти на 1 літрову банку:
- огірки 800 гр,
- 1 цибулина,
- 1 лист хрону,
- 2 парасольки кропу,
- 2 зубки часнику,
- 7 горошин запашного перцю,
- 2 листи лавра.
Маринад:
- 300 мл томатної пасти або соку,
- 2 столових ложки цукру,
- 1 столова ложка солі,
- 1 чайна ложка кориці.
Як маринувати огірки з томатною пастою і цибулею на зиму
Огірки помити, залишити в холодній воді години на 2 мінімум.
Ріпчасту цибулю очистити, помити і нарізати кільцями.
Укласти на дно підготовленої банки нарізану кільцями цибулю з іншими спеціями. Зверху викласти огірки та залити окропом.
Почекати 10 хвилин, воду злити в каструлю і знову закип’ятити. Залити огірки окропом ще раз на 10 хвилин. Воду злити в раковину. Вона нам більше не знадобиться.
Щоб зробити маринад, додаємо у томатну пасту цукор, сіль, корицю. Добре розмішуємо до повного розчинення цукру і солі та кладемо на плиту кип’ятити.
Важливий момент: якщо ваша томатна паста дуже густа, то потрібно розбавити її водою до рідкого стану.
Залити киплячий маринад до банки з огірками.
Огірки з томатною пастою треба стерилізувати 20 хвилин, закатати кришкою та укутати в ковдру на добу.
Якщо льоху немає, то зберігати консервовані в такий спосіб огірки можна і в умовах квартири.
Спробуйте зробити огірки мариновані з томатною пастою за моїм рецептом. Вони вам вам точно сподобаються. Результат однозначно коштує витрачених зусиль. Смачного!