Сирний Наполеон з заварним кремом з крохмалем - смачний домашній торт з сирними коржами

Сирний Наполеон з заварним кремом на крохмалі – смачний домашній торт з сирними коржами

За однією з версій, названий цей листковий торт з сирними коржами, ім’ям Наполеона Бонопарта йому на противагу. Причина в тому, що десерт виходить смачний та нереально ніжний і м’який. Ягоди малини, покладені в одному з прошарків, надають йому цікаву кислинку та неповторну смакову пікантність. Навіть початківець на кухні знає, що існує безліч рецептів приготування цього популярного листкового десерту. Я ж хочу поділитися своїм улюбленим рецептом і розповім як зробити в домашніх умовах сирний Наполеон із заварним кремом. Покроково зроблені фото проілюструють етапи приготування.

Для тіста нам знадобляться:

  • сир 300 гр;
  • сода 1 чайна ложка;
  • вершковий маргарин або масло 125 гр;
  • цукор 250 гр;
  • дрібка солі;
  • яйця 3 шт.;
  • ванільний цукор 1 чайна ложка;
  • борошно, скільки візьме тісто, але не більше 4-5 склянок.

Для заварного крему з крохмалем:

  • молоко 1,5 л;
  • цукор 1 склянка;
  • яйця 3 шт.;
  • крохмаль 1,5 столових ложки;
  • вершкове масло 125 гр;
  • борошно 2 столових ложки;
  • малина 1 стакан.

Як спекти коржі для Наполеона з сирного тіста

Перше, що слід зробити, це протерти крізь сито кисломолочний сир.

Торт Наполеон з сирними коржами і заварним кремом

З’єднати його зі збитими з цукром яйцями, сіллю, ванільним цукром, содою та разм’ягченим маргарином.

Торт Наполеон з сирними коржами і заварним кремом

Муки додати стільки, щоб тісто не прилипало до рук.

Сирний Наполеон із заварним кремом

Загорнути сирне тісто в плівку, щоб не завітрилось, та поставити в холодильник на 30 хвилин. Поділяємо тісто на 10 кульок. Кожну кульку треба розкатати в не дуже тонкий пласт та вирізати круглий корж. Це зручно зробити, використавши кришку від каструлі чи велику тарілку потрібного розміру.

Сирний Наполеон із заварним кремом

Коржі для Наполеона випікати на сухому листі, застеленому пергаментом, протягом 10-15 хвилин в нагрітій до 180 градусів духовці.

Торт Наполеон з сирними коржами і заварним кремом

Як приготувати заварний крем для Наполеона

Збити яйця з цукром, з’єднати з молоком, борошном, крохмалем і вершковим маслом. Варити на слабенькому вогні помішуючи ложкою, поки густота крему не стане по консистенції, як сметана.

Сирний Наполеон із заварним кремом

Теплим кремом змастити сирні коржі, посипаючи кожен корж, крім верхнього (або тільки один шарів), ягодами малини.

Щоб прикрасити торт Наполеон, достатньо просто з усіх боків обсипати його подрібненими обрізками коржів або печивом.

Залишилось готовий сирний Наполеон із заварним кремом поставити на просочення в холодильник на ніч.

Торт Наполеон з сирними коржами і заварним кремом

Майте на увазі, що сирні коржі для торта можна спекти заздалегідь, а вже напередодні свята перемазати їх кремом.

Сирний Наполеон із заварним кремом

Не полінуйтеся приготувати цей нескладний і смачний домашній торт. Його ніжний смак обов’язково вам сподобається.

На завершення – відео-рецепт сирного Наполеона з заварним кремом від автора ютуб-каналу “Смачний куток”.