Наші пращури вважали млинець дуже схожим на сонце і тому, випікали їх в честь Бога Ярила. Так вони зустрічали весну і просили родючості і процвітання у Землі-годувальниці. З давніх-давен, готували млинці на дріжджах. За безліч років з’явилася величезна маса рецептів. Пропоную вам, дорогі господині, оцінити мій рецепт і використовуючи покрокові фото приготувати швидкі дріжджові млинці на молоці. Потрібно відзначити що млинці за цим рецептом виходять тонкими, повітряними і з дірочками.
Інгредієнти: Борошно, Дріжджі сухі, Молоко, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Яйце
Інгредієнти:
- 2 скл. молока;
- 1 скл. борошна;
- 1 скл. цукру;
- 1 ч. ложка солі;
- 1 ч. ложка сухих дріжджів;
- 2 яйця;
- рослинна олія.
Як приготувати дріжджові млинці швидко
Сухі дріжджі швидкої дії не вимогливі і не потребують приготування опари. Зробити тісто на них – дуже швидко. Можна використовувати і пресовані (живі або мокрі), вагова пропорція близько 1:3 (але це ще залежить і від виробника).
Спочатку, до борошна додаємо цукор, сіль і дріжджі. Добре розмішуємо – збагачуємо киснем.
Потім, яйця і з’єднуємо з сухою сумішшю.
Розріджуємо тісто молоком. Вливаємо його поступово, невеликими порціями. Все слід ретельно вимішати, не залишаючи жодної грудочки. Даємо постояти хвилин п’ятнадцять.
Смажимо на промасленій поверхні. Часто, тонкі млинці запікають лише з одного боку. Так вони будуть м’якшими. Але краще, все-таки, перевернути млинець і пару секунд прожарити і другу сторону. В такому випадку буде 100% упевненість, що млинець не виявиться злегка сирим.
Смачні повітряні млинці з дірочками – готові.
Залишилося скласти їх куточками або загорнути трубочкою – як Вам більше подобається.
А можна доповнити будь-яким видом начинки : солодкої або солоної. Але, напевно, найсмачнішим рішенням буде гарячий млинець з холодною сметаною (вершками).