Смачний та простий у приготуванні крем із згущеного молока і масла – один з найбільш поширених в застосуванні домашніх кремів. Він входить до п’ятірки масляних кремів які називають “основний”. Його можна назвати і універсальним. Адже масляний крем зі згущонкою частіше за інші використовують для промащення коржів тортів, а також для їх прикраси і декору.
Його правильне приготування займає близько 10 хвилин, а отже, можна сміливо сказати, що в домашніх умовах це найпростіший рецепт крему для тортів .
Нам знадобляться наступні складові:
- масло вершкове 200 гр;
- молоко згущене 8 ст.ложек.
Як приготувати крем із згущеного молока і масла
Масло розм’якшити (УВАГА: не топити! якщо потече, крем не вийде) і збити до пишної маси.
Після цього, починаємо поступово додавати згущене молоко. Зверніть увагу, що згущенка теж має бути кімнатної температури.
Зацукроване згущене молоко слід перекипятить і обов’язково охолодити.
Продовжуємо збивати до однорідної пишної маси. Якщо крем почав “відсікатися” або “розшаровуватися” – потрібно припинити збивати, охолодити і знову перемішати.
Такий ось простий рецепт. Основний крем із згущеного молока і масла може використовуватися в такому вигляді як є для прошарку тортів, а можна зробити шоколадний, медовий, мигдальний, вишневий, горіховий чи будь-який інший ароматизований крем на масляній основі. Нехай вас не бентежить той факт, що у запропонованих за посиланнями рецептах, мова іде про основний крем, приготовлений з масла та цукрової пудри. Просто замініть його на зроблений за цим рецептом.
Масляний крем зі згущонкою достатньо ситний, калорійний і солодкий. Для легких або дитячих тортів не варто його застосовувати в якості основного. Замініть на білковий, вершковий або сметанний. Але завдяки тому, що масляний крем добре тримає форму, він відмінно впорається з прикрасою торта.
Відео-рецепт від ютуб-каналу Випічка і кулінарія доповнить покроковий рецепт з фото та допоможе вам зробити все швидко та правильно, уникнути помилок кондитерам-початківцям при першому приготуванні.
Звертаю увагу, що відразу після збивання запропонований крем з масла та згущеного молока глянцевий на вид, а холодний, відстоявшийся – матовий. Створювати дифузор з рельєфною поверхнею треба вже з холодного. До цього масляного крему в домашніх умовах можна додавати харчові барвники або ароматизатори. Він буде більш ефектним та створить більші можливості при оформленні тортів. Але важливо не перестаратися, все повинно мати природний вигляд і смак.