Крем франжіпан – масляний мигдальний крем для торта та інших десертів

Такий смачний мигдальний крем на масляній основі у Франції називають франжіпан. Він по праву вважається одним з самих вишуканих варіантів приготування горіхових кремів. Такий масляний мигдальний крем давно і міцно увійшов в наше життя і користується заслуженою популярністю не тільки серед домашніх кондитерів. А хіба ж може бути інакше? Адже класичний французький крем франжіпан приготувати в домашніх умовах дуже просто, та при цьому, він є одним з найсмачніших серед величезної кількості своїх «побратимів».

Якщо ви ще не знаєте як приготувати такий легкий та смачний масляний крем з мигдалем, то пропонуємо наш простий рецепт. Зроблений за ним крем гідно доповнить як щоденну, так і святкову випічку, а ваша сім’я і гості будуть довго згадувати про неї.

Зміст

Як приготувати крем франжіпан в домашніх умовах

Мигдальний крем франжіпан готуємо на основі простого масляного крему. Його ви легко та швидко зробите власноруч, якщо скористаєтесь посиланням.  Коли основний масляний крем готовий, то переходимо до наступного етапу приготування.

Мигдаль чистимо і подрібнюємо в кавомолці. Знадобиться 4 столові ложки подрібнених мигдальних горіхів.

мелений мигдаль

Додамо отриману крихту в маслений крем і додатково зіб’ємо його до отримання пишної маси глянцевого кольору.

Переклавши заздалегідь спечені бісквітні коржі мигдальним кремом ви зможете достатньо швидко пригостити рідних і гостей простим, але на дивовижно смачним тортом з вишуканим смаком. Якщо прикрасите змащені кремом боки та верх торта мигдальними слайсами, то отримаєте такий же ніжний, вишукано красивий та смачний торт як на фото.

Зауважу, що такий домашній мигдальний франжіпан можна використовувати не тільки для приготування бісквітних десертів, але і для промазування інших видів коржів, для прикраси капкейків чи наповнення пісочних корзинок. Адже, він відмінно тримає форму, а малюнок, нанесений кондитерським шприцом, виглядає дуже красиво та рельєфно.

Мигдальний крем франжіпан – відео-рецепти

Перший відео-рецепт франжіпану класичний. За класикою, спочатку окремо готується заварний крем, який потім додається до мигдалю, розтертого з цукром, яйцями і вершковим маслом. Такий класичний заварний крем франжіпан дуже смачний і ніжний. Він просто ідеально підходить для прошарку коржів мигдального торта або в якості смачної начинки для відкритих чи закритих булочок, круасанів та для заповнювати тарталеток. Всі подробиці приготування демонструє автор відео.

Наступний відео-рецепт від всім відомої Бабці Емми. Для приготування ніжного крему вона рекомендує скористатись не мигдальною крихтою, а мигдальним борошном. Покроковий рецепт його приготування в домашніх умовах знайдете за посиланням. Такий крем франжіпан краще використовувати як наповнювач пирогів і тартів.

Смачної і легкої  вам випічки, а гостям – приємного апетиту.