Домашній зефір з варення і желатину чи білковий крем з желатином і джемом для торта

Цей рецепт сміливо можна віднести до розряду “два в одному”. “Чому?” – запитаєте ви. Та тому, що якщо ви знаєте як зробити білковий крем з желатином для торта, то гарантовано зможете приготувати і зефір в домашніх умовах. Зефір – це смачний десерт з тривалою історією, що починається в Древній Греції. Домашній зефір любимо і зараз за ніжність, легкість. Назва цих ласощів дуже точно відповідає його суті: «зефір» означає «вітер».

Отже, цього разу розповімо, як приготувати домашній зефір з варення і желатину. Це дуже бюджетний і простий, покроковий рецепт з фото.

Складові:

• білки яєць – 3 шт.;
• джем (варення, повидло) – 2 ст.л.;
• цукор – 3 ст.л.;
• желатин – 1 ч.л.;
• вода – ¼ склянки.

Як приготувати білковий крем з желатином

Залити желатин водою і підігрівати на водяній бані поки не розчиниться.

білковий крем з желатином або зефір домашній

До густої, пишною консистенції збити білки.

белковийй крем сжелатіном або домашній зефір

Джем, варення чи повидло злегка розігріти, перетерти через сито, досипати цукор та варити 5-10 хвилин;

білковий крем з желатином або домашній зефір

Гарячий фруктовий склад змішати з желатином та розмішувати, поки він цілком не розчиниться. Після чого, збиваючи, поступово влити в білки.

білковий крем з желатином або домашній зефір

Можна приправити ваніллю або іншою ароматичною спецією.

білковий крем з желатином або домашній зефір

Для промазування коржів торта, одержаний білковий крем потрібно застосовувати відразу, поки теплий, оскільки він дуже швидко ущільнюється і тоді його буде проблематично рівномірно розподілити по коржу.

Як зробити зефір з варення і желатину в домашніх умовах

Якщо видавити приготовлений білковий крем через кондитерський пакет або шприц і залишити на час, щоб смачний фруктовий десерт підсох і стабілізувався годин на 12. Після цього, домашній зефір з варення і желатину треба посипати цукровою пудрою або полити глазур’ю. Улюблені ласощі ласунів готові – можна подавати, красиво виклавши на блюдо.

білковий крем з желатином або домашній зефір

Як приготувати смачний домашній зефір з повидла та желатину дізнайтесь з відео-рецепту канала “Домашній кондитер”.