Цей рецепт сміливо можна віднести до розряду “два в одному”. “Чому?” – запитаєте ви. Та тому, що якщо ви знаєте як зробити білковий крем з желатином для торта, то гарантовано зможете приготувати і зефір в домашніх умовах. Зефір – це смачний десерт з тривалою історією, що починається в Древній Греції. Домашній зефір любимо і зараз за ніжність, легкість. Назва цих ласощів дуже точно відповідає його суті: «зефір» означає «вітер».
Отже, цього разу розповімо, як приготувати домашній зефір з варення і желатину. Це дуже бюджетний і простий, покроковий рецепт з фото.
Складові:
• білки яєць – 3 шт.;
• джем (варення, повидло) – 2 ст.л.;
• цукор – 3 ст.л.;
• желатин – 1 ч.л.;
• вода – ¼ склянки.
Зміст
Як приготувати білковий крем з желатином
Залити желатин водою і підігрівати на водяній бані поки не розчиниться.
До густої, пишною консистенції збити білки.
Джем, варення чи повидло злегка розігріти, перетерти через сито, досипати цукор та варити 5-10 хвилин;
Гарячий фруктовий склад змішати з желатином та розмішувати, поки він цілком не розчиниться. Після чого, збиваючи, поступово влити в білки.
Можна приправити ваніллю або іншою ароматичною спецією.
Для промазування коржів торта, одержаний білковий крем потрібно застосовувати відразу, поки теплий, оскільки він дуже швидко ущільнюється і тоді його буде проблематично рівномірно розподілити по коржу.
Як зробити зефір з варення і желатину в домашніх умовах
Якщо видавити приготовлений білковий крем через кондитерський пакет або шприц і залишити на час, щоб смачний фруктовий десерт підсох і стабілізувався годин на 12. Після цього, домашній зефір з варення і желатину треба посипати цукровою пудрою або полити глазур’ю. Улюблені ласощі ласунів готові – можна подавати, красиво виклавши на блюдо.
Як приготувати смачний домашній зефір з повидла та желатину дізнайтесь з відео-рецепту канала “Домашній кондитер”.