Часто арахіс незаслужено забувають імениті кулінари, використовуючи в своїх стравах дорожчі і більш популярні горіхи. І нехай стверджують, що по праву народження він не горіх, але мені дуже подобається його смак і насичений аромат. До речі, а ви знали, що арахіс бобова культура? Якщо ви любите арахіс так сильно, як люблю його я, то пропоную зробити арахісовий Королівський торт. Для початку треба спекти смачні та ароматні арахісові коржі без борошна. Скористайтеся моїм докладним рецептом з покроково зробленими фото – і у вас обов’язково все вийде.
Інгредієнти: Арахіс, Вершкове масло, Молоко, Розпушувач, Сіль, Цукор, Яйце
Інгредієнти для коржів:
- яйця курячі – 3 шт.;
- цукор – 180 гр;
- молоко – 125 мл;
- арахіс – 500 гр;
- розпушувач тіста – 1 ст.л.;
- сіль – 1 щіпка;
- масло вершкове – 2 ст.л.
Як приготувати арахісове коржі без борошна в домашніх умовах
Для випічки знадобиться арахіс очищений від лушпиння і обсмажений. Його потрібно змолоти в блендері з двома столовими ложками цукру до стану дрібної крихти. Ці дві ложки віднімаємо із загальної кількості цукру зазначеного в рецепті. Не намагайтеся отримати борошно, адже арахіс дуже жирний. Якщо перестаратися, то він виділить масло і перетвориться в пасту, минаючи фазу борошна. На фото видно що у вас має вийти.
Яйця постарайтеся взяти більшого розміру і з холодильника. Нам потрібно відокремити білки від жовтків. Додаємо в білки дрібку солі і збиваємо їх до щільної піни. Якщо перевернути ємність з ними, вони навіть не ворушаться! Це головна ознака правильно збитих білків.
Жовтки потрібно збити з цукром, що залишився, до побіління. Додаємо масло, розм’якшене при кімнатній температурі, і знову збиваємо до однорідності.
Вливаємо в суміш молоко, всипаємо арахіс і розпушувач. Перемішуємо до рівномірного розподілу горіхів.
Додаємо пару ложок збитих білків і ніжно перемішуємо лопаткою зачерпує акуратними вертикальними рухами. Аналогічно вводимо білки, що залишилися.
Готове арахісове тісто виливаємо на деко вкрите пергаментом. У моєму випадку його розміри 30х40 см. Відправляємо деко в духовку розігріту до 180°C. Час випічки, приблизно, півгодини. Корж повинен зарум’яниться. Якщо у вас форма меншого розміру, відповідно, і товщина шару тіста збільшиться, а значить і випікати доведеться трохи довше.
Даємо нашим арахісовим коржам повністю охолонути. Потім, знімаємо їх з дека, акуратно відокремлюємо пергамент і нарізаємо на коржі потрібного розміру.
Звичайно ж, молотий арахіс у рецепті можно легко замінити на будь-які інші горіхи, до прикладу, на волоські. Такі горіхові коржі можна чергувати в торті з бісквітними, пісочними або листковими. Поєднувати їх краще з масляними або білковими кремами, бо запропоноване вище тісто просто не зможе увібрати вологу з заварних або вершкових прошарків. Я же люблю робити дома дуже смачний Королівський торт тільки з самих арахісових коржів.