Сьогодні ми приготуємо смачний масляний крем для торта Естерхазі. Як і його численні солодкі побратими, готується він на заварній основі. Головна відмінність у тому, що готують цей крем без борошна. Ми надамо йому легку карамельну нотку за допомогою вареного згущеного молока. А традиційний для масляних кремів коньяк, подарує торту неповторний шарм і аромат. І так, заварний крем на жовтках і молоці готуємо вдома разом, а покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі етапи приготування.
Інгредієнти: Ванілін, Вершкове масло, Згущене молоко, Коньяк, Молоко, Цукор, Яйця
Складові:
- жовтки – 4 шт.;
- цукор – 180 гр;
- молоко – 250 мл;
- згущене молоко варене – 2 ст.л.;
- коньяк – 2 ст.л.;
- ванілін – 0,5 гр;
- вершкове масло – 300 гр.
Як приготувати заварний крем на жовтках і молоці для Естерхазі
У сотейнику з’єднуємо цукор з ваніліном і жовтками. Пам’ятайте, що вони у нас залишилися від приготування білково-горіхових коржів.
Вінчиком перемішуємо все до однорідності. Потім, додаємо холодне молоко (можна прямо з холодильника) і відправляємо суміш на плиту, вмикаємо середній нагрів.
Суміш потрібно довести до кипіння і уварити до стану згущеного молока. Не забуваємо інтенсивно помішувати масу вінчиком.
Ставимо заварену основу для крему остигати до кімнатної температури. Не забуваємо накрити сотейник плівкою в контакт з заварною масою. Якщо в суміші, незважаючи на всі ваші старання, з’явилися комочки, то просто збийте її блендером.
Тепер, нам потрібно збити міксером розм’якшене при кімнатній температурі масло. Збиваємося його однорідного пишного стану.
Охолоджену заварну основу додаємо в збите масло по одній столовій ложці. Кожен раз збиваємо до отримання однорідної маси.
В кінці збивання вводимо варену згущенку і коньяк. Щоб крем для Естерхазі НЕ розсікся, вони обов’язково повинні бути кімнатної температури.
Коли всі компоненти з’єднаються в однорідну масу, ми отримаємо дуже смачний ароматний заварний крем для торта Естерхазі. Він перетворить будь-які коржі у витвір кондитерського мистецтва. 🙂
Крім того, такий масляний крем для Естерхазі на жовтках і молоці хороший для наповнення заварних тістечок.
Смачних і вдалих вам кулінарних експериментів!