Заварний крем на жовтках і молоці - смачний крем для торта Естерхазі

Заварний крем на жовтках і молоці – смачний крем для торта Естерхазі

Сьогодні ми приготуємо смачний масляний крем для торта Естерхазі. Як і його численні солодкі побратими, готується він на заварній основі. Головна відмінність у тому, що готують цей крем без борошна. Ми надамо йому легку карамельну нотку за допомогою вареного згущеного молока. А традиційний для масляних кремів коньяк, подарує торту неповторний шарм і аромат. І так, заварний крем на жовтках і молоці готуємо вдома разом, а покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі етапи приготування.

Складові:

  • жовтки – 4 шт.;
  • цукор – 180 гр;
  • молоко – 250 мл;
  • згущене молоко варене – 2 ст.л.;
  • коньяк – 2 ст.л.;
  • ванілін – 0,5 гр;
  • вершкове масло – 300 гр.

Як приготувати заварний крем на жовтках і молоці для Естерхазі

У сотейнику з’єднуємо цукор з ваніліном і жовтками. Пам’ятайте, що вони у нас залишилися від приготування білково-горіхових коржів.

Крем для Естерхазі - заварний крем на жовтках і молоці

Вінчиком перемішуємо все до однорідності. Потім, додаємо холодне молоко (можна прямо з холодильника) і відправляємо суміш на плиту, вмикаємо середній нагрів.

Крем для Естерхазі - заварний крем на жовтках і молоці

Суміш потрібно довести до кипіння і уварити до стану згущеного молока. Не забуваємо інтенсивно помішувати масу вінчиком.

Крем для Естерхазі - заварний крем на жовтках і молоці

Ставимо заварену основу для крему остигати до кімнатної температури. Не забуваємо накрити сотейник плівкою в контакт з заварною масою. Якщо в суміші, незважаючи на всі ваші старання, з’явилися комочки, то просто збийте її блендером.

Крем для Естерхазі - заварний крем на жовтках і молоці

Тепер, нам потрібно збити міксером розм’якшене при кімнатній температурі масло. Збиваємося його однорідного пишного стану.

Крем для Естерхазі - заварний крем на жовтках і молоці

Охолоджену заварну основу додаємо в збите масло по одній столовій ложці. Кожен раз збиваємо до отримання однорідної маси.

Крем для Естерхазі - заварний крем на жовтках і молоці

В кінці збивання вводимо варену згущенку і коньяк. Щоб крем для Естерхазі НЕ розсікся, вони обов’язково повинні бути кімнатної температури.

Заварний крем на жовтках і молоці - смачний крем для торта Естерхазі

Коли всі компоненти з’єднаються в однорідну масу, ми отримаємо дуже смачний ароматний заварний крем для торта Естерхазі. Він перетворить будь-які коржі у витвір кондитерського мистецтва. 🙂

Заварний крем на жовтках і молоці - смачний крем для торта Естерхазі

Крім того, такий масляний крем для Естерхазі на жовтках і молоці хороший для наповнення заварних тістечок.

Смачних і вдалих вам кулінарних експериментів!