Рецепт салату “Трійка” дуже простий, тому для його приготування не треба витрачати багато часу. І він є чудовою закускою до зимового столу.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Гострий перець, Запашний перець, Оцет, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Часник
Для його приготування знадобиться кілька інгредієнтів, які влітку можна купити за декілька гривень.
Отже необхідно взяти:
- баклажани – 3 штуки;
- помідори – 3 штуки;
- перець болгарський – 3 штуки;
- часник – 3 зубчики;
- перець чилі – одну третину перчинки;
- сіль – 2 столові ложки;
- цукор – 1 столову ложку;
- оцет – 2 столові ложки.;
- олія – 100 мілілітрів;
- перець духмяний (горошок) – 5 горошинок.
Як приготувати салат з баклажанів Трійка на зиму
Починайте з підготовки баклажанів. Помийте їх та поріжте на кружальця товщиною в 1 сантиметр.
Потім складіть їх в глибоку тарілку, посоліть та лишіть на 20 хвилин. Так з синеньких вийде гіркота.
Після цього треба порізати помідори на середні шматочки.
З перцю видалити зернятка та порізати на смужки.
Цибулю почистити та порізати не дуже дрібно. Також поріжте чилі.
Далі необхідно поставити на вогонь сковорідку з високими стінками або каструлю, розігріти в посуді олію і скласти в неї овочі.
Коли страва закипить, додайте в неї сіль, цукор та горошинки перцю і варіть 30 хвилин.
Доки овочі варяться – простерилізуйте банки і кришки. Розраховуйте на те, що у вас вийде приблизно півтора літри готової страви.
Після того, як овочі зваряться, долийте в них оцет, перемішайте, розкладіть в банки і стерилізуйте їх 30-40 хвилин.
Далі банки треба закатати та поставити догори дригом.
Після того, як салат охолоне – можете переставляти його в шафу чи льох на зберігання.