Салати з маринованих овочів – це дуже смачно. Тому ми пропонуємо рецепт салату, який роблять з капусти, буряка, моркви і перцю.
Інгредієнти: Болгарський перець, Буряк, Вода, Капуста, Лавровий лист, Морква, Оцет, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Отже, як же зробити цей простий салат?
Необхідно взяти:
- 3 кілограми капусти;
- 5 зубків часнику;
- 3 середніх буряка,
- 2 моркви;
- 2 болгарських перці.
А також зробити маринад, в який входять наступні інгредієнти:
- 3 столові ложки солі з гіркою;
- 0,5 склянки цукрового піску;
- 0,5 склянки 9% оцту;
- 3 літри води;
- перець горошком;
- лаврові листи.
Як приготувати салат з капусти на зиму
Щоб капуста була хрумкою та саме маринованою, її не треба дрібно різати, інакше вона вийде квашеною. Тому наріжте її середніми квадратиками або широкими смужками.
Коли капуста підготована, треба порізати буряк, моркву та перець. Їх також варто нарізати досить великими шматочками.
Далі треба взяти часник, порізати кружальцями і викласти на дно банки. А зверху почати викладати шари овочів в такій послідовності: капуста, буряк, морква, перець. Шари треба повторювати, аж доки банки повністю не заповняться.
До речі, перед тим, як початки вкладати салат, банки необхідно обов’язково простерилізувати.
Тепер треба зробити маринад. Для цього налийте в каструлю воду, додайте цукор та сіль і доведіть до кипіння. Потім долийте оцет, помішайте та дайте маринаду прокипіти 5 хвилин. Після цього його можна заливати в банки і закривати салат кришками.
Перший день банки треба тримати в теплі, наприклад, загорнуті в рушники. Потім переставити в прохолодне місце. Якщо вам дуже кортить спробувати салат, то це можна зробити через 3 дні.
Такий смачний ароматний рожевий салат стане чудовою закускою або доповненням до других страв.