Маринуємо рижики на зиму в банках, без стерилізації

Рижики – це дуже смачні грибочки, а в маринаді вони смакують ще краще. І щоб ви не витрачали  багато часу на приготування маринованої заготовки – пропонуємо вам простий рецепт маринування без стерилізації.

Як маринувати рижики на зиму

Треба взяти 1 кілограм рижиків. Краще вибирайте маленькі грибочки. Якщо таких нема – візьміть більші та поріжте на рівні шматочки. Але будьте обережними бо вони крихкі, тому від різких рухів ножем можуть пошкодитися.

рижики

Гриби треба промити в каструлі, а потім перекласти руками в друшляк чи сито. Не зливайте їх разом з водою, бо так вони теж можуть пошкодитися.

моєму гриби

Потім треба закип’ятити воду та проварити в ній гриби 15 хвилин.

варимо гриби

Обов’язково не забувайте знімати ложкою піну.

знімаємо піну

Ознакою того, що гриби зварилися є їх осідання на дно.

відварені гриби

Далі треба приготувати маринад. Для 1-го кілограма рижиків беруть:

  • вода – 100 мілілітрів;
  • сіль – 3 чайних ложки;
  • цукор – 2 чайних ложки;
  • олія – 4 столових ложки;
  • лаврові листочки – 2 штуки;
  • перець горошком – 6-7 горошин.

Спеції для маринаду

Маринад треба прокип’ятити та додати пів чайної ложки 70-тивідсоткової есенції оцту.

маринад

Далі необхідно проварити рижики в маринаді протягом 4-х хвилин.

Варимо гриби в маринаді

В кінці треба додати 3 нарізані зубчики часнику, перемішати та зразу ж вимкнути вогонь.

додаємо часник

Після цього гриби можна розкладати в стерилізовані банки, заливати маринадом та закручувати кришками.

мариновані рижики

Першу добу гриби треба тримати в теплій ковдрі, а потім переставити в льох або шафу.