Рижики – це дуже смачні грибочки, а в маринаді вони смакують ще краще. І щоб ви не витрачали багато часу на приготування маринованої заготовки – пропонуємо вам простий рецепт маринування без стерилізації.
Інгредієнти: Вода, Гриби рижики, Лавровий лист, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Як маринувати рижики на зиму
Треба взяти 1 кілограм рижиків. Краще вибирайте маленькі грибочки. Якщо таких нема – візьміть більші та поріжте на рівні шматочки. Але будьте обережними бо вони крихкі, тому від різких рухів ножем можуть пошкодитися.
Гриби треба промити в каструлі, а потім перекласти руками в друшляк чи сито. Не зливайте їх разом з водою, бо так вони теж можуть пошкодитися.
Потім треба закип’ятити воду та проварити в ній гриби 15 хвилин.
Обов’язково не забувайте знімати ложкою піну.
Ознакою того, що гриби зварилися є їх осідання на дно.
Далі треба приготувати маринад. Для 1-го кілограма рижиків беруть:
- вода – 100 мілілітрів;
- сіль – 3 чайних ложки;
- цукор – 2 чайних ложки;
- олія – 4 столових ложки;
- лаврові листочки – 2 штуки;
- перець горошком – 6-7 горошин.
Маринад треба прокип’ятити та додати пів чайної ложки 70-тивідсоткової есенції оцту.
Далі необхідно проварити рижики в маринаді протягом 4-х хвилин.
В кінці треба додати 3 нарізані зубчики часнику, перемішати та зразу ж вимкнути вогонь.
Після цього гриби можна розкладати в стерилізовані банки, заливати маринадом та закручувати кришками.
Першу добу гриби треба тримати в теплій ковдрі, а потім переставити в льох або шафу.