З фаршу можна приготувати безліч страв, але часто немає часу чи можливості кожен раз готувати свіжий фарш. В такому випадку можна просто зробити фарш один раз, а потім заморозити його зручним способом. Про види заморожування та їх нюанси ми зараз і розкажемо.
Інгредієнти: Фарш курячий, Фарш м'ясний, Фарш рибний
Зміст
Який краще фарш використовувати для заморозки
Заморожувати можна тільки свіжий, щойно приготований фарш.
Дехто заморожує фарш, куплений в магазині, але цього краще не робити, адже ніхто не знає реальної дати його виробництва.
Фарш можна заморожувати як чистим, так і з домішками, наприклад цибулею. Все залежить від ваших власних побажань. але, варто відзначити, що чистий фарш краще зберігається.
Як заморозити фарш: способи
Замороження фаршу в пакетах
Не варто просто засипати фарш в пакет, бо потім ви не зможете відокремити потрібну частину. Тому треба якось розділити продукт. Наприклад, можна скатати фарш в кульки по 200-300 грамів, викласти на деко, заморозити, а потім скласти в пакети. Але кульки фаршу розморожуються досить довго.
Тому можна використати інший спосіб – викласти фарш в пакет, але не лишати його безформною масою, а розкатати в пласт товщиною не більше 2-х сантиметрів. І тільки потім покласти в морозилку. Так фарш швидше заморозиться та займатиме набагато менше місця.
Як заморозити фарш порційно
Якщо хочете зробити порційну заморозку, тоді розділіть ваш пласт паличкою, як показано на фото. Тоді, коли вам треба буде фарш, ви можете дістати ту кількість плиточок, яка вам необхідна.
В цьому відео ви зможете дізнатися деякі нюанси заморожування фаршу:
Як заморозити фарш в формочках
Також з фаршу можна зробити м’ясні кубики для перших страв. Для цього візьміть форми для льоду, викладіть харчовою плівкою, складіть в них фарш та поставте морозильну камеру. Коли кубики заморозяться, дістаньте їх та перекладіть в пакет.
А це ще одне відео, присвячене заморожуванню фаршу:
До речі, фарш можна заморожувати в різних силіконових формах, щоб потім мати такі готові котлетки. А щоб вони не втратили свою форму, перед обсмажуванням фарш треба занурити в окріп.
Скільки зберігається фарш в морозилці
Якщо в фарш зовсім не попадає повітря, він може зберігатися до 4-х місяців, а якщо контакт таки відбувається – до 2-х, максимум 3-х.
Тому заморожуйте фарш порційно, слідкуйте, щоб в морозильній камері підтримувалася стабільно низька температура -18 градусів за Цельсієм. І тоді вам не доведеться робити нові порції фаршу по 4 місяці.