Мариновані помідори без стерилізації – це один з найпростіших та найшвидших способів приготування такої смачної заготовки. Ви витратите 45 хвилин і зможете зберігати помідорчики протягом 6-ти місяців.
Інгредієнти: Кріп, Лавровий лист, Листя вишні, Листя смородини, Листя хрону, Оцет, Перець духмяний, Перець чорний горошок, Помідори, Сіль, Цукор, Часник
Ця кількість інгредієнтів розрахована на 2 дволітрові банки:
- помідори (середнього розміру) – 3 кілограма;
- листя хрону – 2 штуки;
- цукор – 8 столових ложок;
- сіль – 4 столові ложки;
- кріп – 3 столові ложки;
- листя смородини – 6 штук;
- листя вишні – 6 штук;
- часник – 1 головка;
- лавровий лист – 4 штуки;
- оцет 70% – 2 столові ложки;
- перець чорний горошок – 12 штук;
- перець духмяний – 12 штук.
Як маринувати помідори без стерилізації
Спочатку помийте, стерилізуйте та просушіть банки.
Далі покладіть на дно: перець чорний, запашний, лавровий лист, кріп, листя вишні, смородини, хрону.
Після цього добре помийте помідори та проколіть кожен зубочисткою біля плодоніжки – так вони не луснуть від гарячого маринаду. Складіть помідори в банки і додайте часник.
Далі приготуйте маринад. Беріть літр води на дволітрову банку. Додайте сіль, цукор і розмішуйте, поки не розчиняться. Доведіть маринад до кипіння.
Залийте маринад в банку і почекайте 10 хвилин. Потім злийте в каструлю, знову доведіть до кипіння, додайте ложку оцту і залийте помідори. Після цього можна закатувати банки, ставити догори дном і закутувати ковдрою. Зранку переставте їх в місце зберігання: на балкон, в кухонну шафу, підвал, льох.
Сподіваємося вам сподобається такий простий рецепт приготування маринованих помідорів без стерилізації.