Маринуємо помідори без стерилізації

Мариновані помідори без стерилізації – це один з найпростіших та найшвидших способів приготування такої смачної заготовки. Ви витратите 45 хвилин і зможете зберігати помідорчики протягом 6-ти місяців. 

Ця кількість інгредієнтів розрахована на 2 дволітрові банки:

  • помідори (середнього розміру) – 3 кілограма;
  • листя хрону – 2 штуки;
  • цукор – 8 столових ложок;
  • сіль – 4 столові ложки;
  • кріп – 3 столові ложки;
  • листя смородини – 6 штук;
  • листя вишні – 6 штук;
  • часник – 1 головка;
  • лавровий лист – 4 штуки;
  • оцет 70% – 2 столові ложки;
  • перець чорний горошок – 12 штук;
  • перець духмяний – 12 штук.

Як маринувати помідори без стерилізації

Спочатку помийте, стерилізуйте та просушіть банки.

стерилізація банки

Далі покладіть на дно: перець чорний, запашний, лавровий лист, кріп, листя вишні, смородини, хрону.

складові

Після цього добре помийте помідори та проколіть кожен зубочисткою біля плодоніжки – так вони не луснуть від гарячого маринаду. Складіть помідори в банки і додайте часник.

помідори і лист хрону

Далі приготуйте маринад. Беріть літр води на дволітрову банку. Додайте сіль, цукор і розмішуйте, поки не розчиняться. Доведіть маринад до кипіння.маринад

Залийте маринад в банку і почекайте 10 хвилин. Потім злийте в каструлю, знову доведіть до кипіння, додайте ложку оцту і залийте помідори. Після цього можна закатувати банки, ставити догори дном і закутувати ковдрою. Зранку переставте їх в місце зберігання: на балкон, в кухонну шафу, підвал, льох.

мариновані помідори в банках

Сподіваємося вам сподобається такий простий рецепт приготування маринованих помідорів без стерилізації.