Капусту можна квасити не тільки з морквою. Пропонуємо вам дуже простий рецепт неймовірно смачної капусти квашеної з овочами.
Інгредієнти: Буряк, Запашний перець, Капуста білокачанна, Лавровий лист, Морква, Селера, Сіль, Цукор
Для приготування вам необхідно взяти:
- капуста білокачанна – 1 кілограм;
- морква – 300 грамів;
- буряк – 300 грамів;
- селера – 300 грамів;
- сіль – 2 столових ложки;
- цукор – 1 столова ложка;
- лист лавровий;
- запашний перець.
Як зробити квашену капусту з овочами
Спочатку підготуйте овочі. Для цього помийте їх, капусту дрібно нашаткуйте, а буряк, моркву та селеру потріть на крупній тертці.
Далі змішайте всі овочі.
Візьміть гарячу воду, залийте нею цукор і сіль, додайте за смаком лавровий лист і запашний перець, та доведіть до кипіння. Потім дайте охолонути до температури 18-25-ти градусів за Цельсієм.
Далі залийте овочі розсолом так, щоб він їх повністю покрив.
Тримайте заготовку при кімнатній температурі повітря протягом 2-х днів. Не забувайте її перемішувати, аби вийшли гази (можна протикати виделкою в кількох місцях). Робіть це пару разів на день.
Потім перекладіть її в скляну тару і переставте на зберігання. Таку капусту краще зберігати в холодному приміщенні або холодильнику. Вона ідеально підходить для приготування вінегрету, борщів та інших цікавих страв.
В рецепті вказана приблизна кількість продуктів, тому її можна змінювати. А ще додавати калину, кислі сорти яблук, журавлину або брусницю. Готуйте так, як вам подобається, і насолоджуйтесь смаком хрумкої запашної капусти.