Запропонований сьогодні смачний шоколадний торт з печива без випічки можна зробити вдома дуже швидко. Адже, він дуже простий та швидкий у приготуванні і з ним впораються навіть діти. Цей торт з печива швидкого приготування дуже сильно схожий на конструктор і збирається за схожим принципом. Готується він без яєць, та без какао. Потрібні тільки шоколад та вершки з маслом. Сюди підходить, практично, будь-яке печиво. Є лише обмеження по його товщині – воно повинно бути не дуже пишним.
Щоб приготувати смачний торт без випічки нам знадобиться:
● шоколад (гіркий) – 220 грам;
● печиво – 220 грам;
● вершки для збивання – 160 мілілітрів;
● вершкове масло – 2 ст. ложки.
Приготування глазурі потребують наявності:
● шоколад (гіркий) – 110 грам;
● вершки для збивання – 80 мілілітрів;
● вершкове масло – 1 ст. ложка.
Як приготувати шоколадний торт з печива без випічки
- Спочатку обираємо формочку в якій будемо збирати наш швидкий десерт. Це може бути просто форма для випікання торта. Покриваємо її фольгою або харчовою плівкою. Поверх фольги капаємо трохи розтопленого вершкового масла і тонким шаром розтираємо по всі поверхні.
2. Розламуємо на шматочки печиво і відкладаємо його окремо.
3. Розтоплюємо на вогні вершки і масло та доводимо їх до кипіння, але не кип’ятимо.
4. Додаємо у миску з маслом і вершками поламаний на шматочки шоколад та розмішуємо до розчинення. Повинна вийти однорідна структура.
5. Заздалегідь підготовлене, поламане печиво додаємо у шоколадну масу і акуратно перемішуємо.
6. Отриману масу вливаємо у форму з фольгою, розрівнюємо і даємо охолонути до кімнатної температури.
7. Тепер, потрібно відправити формочку з шоколадним тортом в морозильну камеру або просто у холодильник і дати йому там затвердіти. У морозилці на застигання потрібно години 3, а в холодильнику 12-15.
8. Залишається просто витягнути готовий шоколадний торт з печива з камери і зняти фольгу чи то плівку.
Як зробити глазур з шоколаду та вершків
В окремій каструлі помішуючи розтопити масло з вершками і змішати з рештою шоколаду. Готовою рідкою, але не гарячою шоколадною глазур’ю рівномірно прикрасити торт. При бажанні, можна ще глазур посипати какао-порошком чи цукровою пудрою.
От і все! Швидкий торт без випічки готовий, можна подавати до столу! Такий смачний десерт, зроблений нашвидкуруч найкраще подавати порізаним на порції з чаєм або кавою. Дітям до смаку буде з молоком, какао або домашнім компотом.
Справжні ласуни мабуть помітили, що запропонований десерт дуже нагадує, а точніше, просто повторює рецепт відомої всім з дитинства шоколадної ковбаси. По суті, відмінність є лише у способі формування.
Шоколадний торт за 10 хвилин можете приготувати використавши і цей відео-рецепт. Автор до печива додає ще й горіхи. Такий смачний торт без випічки відмінно підходить для тих моментів, коли сильно хочеться чогось солодкого, але зовсім не хочеться включати духовку і довго стояти на кухні.
В такий ідеальний десерт для справжніх любителів шоколаду ну дуже важко не закохатися. 😉 Нехай удача завжди супроводжує вас і смачного!