Національна румунська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви румунської кухні

Національна румунська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви румунської кухні

Румунська кухня славиться своїм різноманіттям м’ясних страв. Традиційно для приготування національних смаколиків використовується відбірне натуральне м’ясо, яке ретельно прожарюється. Особливо шанується румунами м’ясо приготовлене на решітці.

Національна румунська кухня: особливості, рецепти та традиційні страви румунської кухні

В якості холодних закусок румунська кухні пропонує свіжі овочі у вигляді салатів, консервовані овочі з шинкою, ковбаси, салати з кукурудзи з додаванням інших овочів та фруктів, масло та сир, варені яйця з майонезом, м’ясні нарізки, смажених курчат та рибу в маринаді.

Перші страви представлені переважно бульйонами з додаванням різних круп та галушок, а також супами – овочевими, грибними, з локшиною та куркою. Також, на перше румуни подають борщ і чорбу – національний суп, що варять на кислому настої пшеничних висівок.

Асортимент других страв румунської кухні багатий смаженим м’ясом: це і вирізка, і шашлик зі свинини, і багато птиці (кури, гуси, качки). Не менш популярна риба у смаженому та відварному вигляді. Шанують румуни і другі страви з яєць, їх подають у вигляді яєчні та омлетів з різними гарнірами.

Для приготування традиційних румунських страв з морепродуктів використовують не лише рибу, а й раків, равликів та мідії.

Окреме місце на столі займають овочеві страви, серед яких дуже популярні вироби картопляні котлети та фарширована бульба, смажені та фаршировані кабачки, голубці з різними начинками, зелена квасоля, капуста та баклажани під різноманітними соусами.

Популярним компонентом страв у румунській кухні виступає кукурудза у вигляді крупи, муки чи просто консервованої кукурудзи. Вправні кухарі вдало поєднують кукурудзу з іншими овочами, м’ясом та рибою. А все завдяки тому, що страви з кукурудзи мають не лише відмінні смакові властивості, а ще й високу поживну цінність. Гарнір в румунській кухні традиційно готується з овочів, їх подають у смаженому та відварному вигляді, маринованими та солоними.

Рецепти румунської кухні не оминають і солодкі десерти. Серед них треба відзначити не лише кондитерські вироби та морозиво, але й всілякі креми, желе, компоти та запечені фрукти.

На завершення обіду в Румунії обов’язково подають чашечку міцної та запашної чорної кави.

Поринути у світ національних румунських страв пропонує канал Samara GIS у своїй віртуальній екскурсії. Кулінарна частина відео починається, приблизно, з середини п’ятої хвилини.