Національна німецька кухня: особливості, рецепти та традиційні страви німецької кухні

Національна німецька кухня: особливості, рецепти та традиційні страви німецької кухні

Треба сказати, що німецька кухня почала формуватись ще древніми германцями за часів Римської імперії. Її можна охарактеризувати такими словами як проста та ситна. Зверніть увагу, що в жодній з кухонь світу ви не знайдете таку кількість різноманітних бутербродів, як у німецькій кухні. З чим тільки німці не готують їх: з маслом і твердим сиром, з сиром та сирковою масою, з рибою, ікрою та морепродуктами, з м’ясними делікатесами та зеленню… в якості основи, зазвичай, використовують житній або пшеничний хліб, хрусткі хлібці.

Національна німецька кухня: особливості, рецепти та традиційні страви німецької кухні

Багата німецька кухня, також, на всілякі закуски: шинка, буженина та різні ковбаски, шпроти та сардини, оселедець під різними соусами та заливна риба, м’ясні та рибні салати з овочами, фаршировані яйця та холодні закуски з кабачків, перцю та томатів. А особливо німці шанують відварну курятину та ніжних молочних поросят з хроном.

Серед популярних перших страв німецької кухні першість посідають бульйони з круп’яними, овочевими і, навіть, м’ясними доповнювачами, з пиріжками, омлетом і просто відварним яйцем. Не менш популярні супи-пюре – гороховий, томатний, з цвітної капусти та рису, а також, супи з локшиною. Головна особливість перших страв полягає в тому, що їх прийнято подавати дуже маленькими порціями.

Улюблені німцями другі страви переважно м’ясні: це й відварна та додатково обсмажена з овочами свинина, і тушкована яловичина, і різноманітні котлети, і відбивні шніцелі, і дичина. Також, німецька кухня пропонує на друге яєчні та омлети, сосиски з капустою (переважно без додавання томату), відварну рибку (найчастіше судак та щука) з картоплею.

У якості гарнірів німці використовують відварні та смажені овочі (картоплю, капусту, буряк, корнішони), хрон та ікру, а також брусочки твердого сиру. Красиво оформити страви перед подачею допомагають тарталетки (маленькі кошики із запеченого здобного тіста), які наповнюють салатами, крабовим м’ясом, рибою, грибами. Гарнір у німців прийнято подавати окремо від основних страв. Прянощі та приправи в німецькій кухні використовуються дуже помірно, тому більшість страв не відрізняється гостротою, особливо в порівнянні з іншими кухнями світу, наприклад, угорською.

На десерт німецька кухня пропонує різноманітні запіканки під солодкими фруктовими соусами, морозиво та різнобарвні фруктові салати. Подрібнені плоди та ягоди заправляють сиропом чи фруктовими соусами або просто посипають цукровою пудрою перед подачею. Подають такі салати в охолодженому вигляді.

На додачу до десертів подають компот чи кисіль, мус чи желе. Дуже полюбляють німці натуральну та запашну гарячу каву, переважно з молоком.

Більше дізнатись про цікаві рецепти німецької кухні допоможе відео від “Кулінарні мандри”.

Познайомитися ближче з кухнею Німеччини пропонує і «Планета смаків» у своєму відео “Три кухні”.