Млинцевий торт з сирним кремом на вершках та з вишнями

Готувати запропонований в цьому рецепті млинцевий торт з сирно-вершковим кремом і джемом з стиглої вишні – суцільне задоволення. Такий простий варіант приготування є абсолютно ідеальним для кулінарних ледарів і господинь початківців. 😉 Справа в тому, що зіпсувати цей млинцевий торт з сирним кремом на вершках, практично, нереально. Такий вишневий торт з млинців, це прекрасний сніданок та перекус з чаєм, кавою чи іншим напоєм. Такий ягідно-вершковий десерт просто обожнюють дітки.

Млинцевий торт з кремом з вершків і сиру і з вишневим джемом

Як приготувати вишневий млинцевий торт з сирним кремом на вершках

Насамперед потрібно приготувати прості млинці на молоці. Як показує практика, у кожної господині свій рецепт їх приготування. Але я, все ж, дам свій, який, на мій погляд, є найбільш простий та смачний.

Млинці на молоці

Щоб зробити млинці беремо півлітра молока, яйце, три ложки цукру, ложку рослинної олії і 200-300 грам борошна. Замішуємо рідке тісто і печемо красиві і рум’яні млинці. Щоб торт був не тільки смачний, але і красивий, тонкі і сухі краї млинчиків потрібно підрізати по діаметру тарілки відповідного розміру.

Сирний крем на вершках

Готувати сирно-вершкову кремову начинку дуже просто. Кисломолочний сир потрібно пробити блендером, а вершки збити з цукром та ванількою міксером. Поєднати обидві збиті складові та змішати до однорідності міксером. Ось і все, кілька хвилин і смачна начинка готова.

Як зробити торт з млинців

Тепер, можна впевнено приступати до збірки нашого десерту. Три млинця змащуються сирним кремом, а наступний змащується джемом чи перекладається вишням з джему чи варення. Далі, знову викладаються три блінчики промащені кремом і один з джемом. В такій послідовності викладаємо поки вистачить крему та блінів. Боки млинцевого торта, також, можна змастити кремом. Верх можна прикрасити ягодами вишні та/або тертим шоколадом, подрібненими горіхами, шоколадною помадкою або шоколадною глазур’ю. При любому варіанті оформлення буде красиво і смачно.

Млинцевий торт з кремом з вершків і сиру і з вишневим джемом

Щоб сирно-вершковий торт з млинців був ще смачнішим, краще їсти його не відразу, а дати трохи постояти. Для цього, залишаємо його в холодильнику на кілька годин. Якщо готуєте його з вечора, то до ранку простий у приготуванні, апетитний і гарний на вигляд млинцевий торт вишнею ідеально просочиться і вранці без зволікання можна приступати до смачного частування!

Млинцевий торт вишнями – відео-рецепти

Перш ніж почнете готувати, пропоную переглянути ще і відео-рецепт млинцевого торту з сирним кремом від ютуб-каналу “Yana Ben Delicious channel”. На мій погляд, автор пропонує дуже оригінальний та цікавий варіант прикрашання торта.

А цей відео-рецепт від ютуб-каналу “Готуємо вдома” – швидкий варіант торта  відомого під назвою Монастирська хата, але без випічки.  Готується такий десерт без духовки, просто на сковороді. У ньому гармонійно поєднується кисло-солодка вишня і ніжний сметанний крем, який, при бажанні, можно замінити на сирно-вершковий. Такий ніжний і м’який млинцевий торт готується швидко і просто. Він стане смачним і красивим частуванням до чаю.