Впевнена, що кожна господиня хоча б один раз готувала вдома оладки з сирої картоплі (Potato fritters), широко відомі як деруни. Ця страва традиційно випікається на сковороді, але дехто готує її навіть в духовці. Процес приготування картопляних оладок надзвичайно простий: очищені бульби подрібнюються, після чого, в картопляну масу додаються інгредієнти за смаком (це може бути цибуля та зелень, яйця та борошно) та замішується тісто, яке надалі смажиться на сковороді.
Пропоную приготувати хрусткі деруни без борошна до ранкового чаю або в якості ситного вечірнього перекусу. Подробиці рецепту проілюстровані на покроково зроблених фото.
Інгредієнти: Картопля, Олія рослинна, Сіль, Спеції, Часник, Яйце
Нам знадобляться:
- картопля – 3-4 бульби середнього розміру;
- яйце куряче – 1 шт.;
- олія для смаження – 30 мл;
- сіль, пряні трави, спеції – за смаком;
- часник – 1 зубок.
Як зробити деруни без борошна
Для початку потрібно підготувати бульби картоплі: промити водою та очистити від шкірки.
Підготовлену картоплю необхідно натерти на тертці, бажано з великими отворами. Також для подрібнення можна скористатися м’ясорубкою або блендером з насадкою у вигляді ножа. В залежності від обраного сорту, а точніше від вмісту в бульбах крохмалю, може виділитися занадто багато рідини, надлишки якої потрібно віджати.
В картопляну масу додаємо часник, попередньо пропущений крізь прес.
Приправляємо компоненти картопляного тіста спеціями за смаком та солимо.
Після цього, необхідно ввести в масу куряче яйце.
Столовою ложкою ретельно перемішуємо всі компоненти. На цьому, картопляне тісто готове і можна приступати до випічки дерунів.
На сковороді розжарюємо рослинну олію (найліпше підходить соняшникова). Ложкою викладаємо порції тіста на сковороду.
Обсмажуємо наші деруни без борошна до появи золотистої скоринки з обох боків.
Готові несолодкі оладки відмінно смакують зі сметаною або іншим улюбленим соусом. Можна також подавати страву з овочевим салатом, зі свіжими або консервованими овочами.
Картопляні деруни без борошна – відео-рецепти
Перший відео-рецепт підкаже як готувати правильні чи то справжні білоруські деруни – без борошна і яєць. Смачні картопляні оладки по-білоруські з хрусткою скоринкою – це більш ніж смачно!
Якщо хочете деруни без борошна приготувати по-царськи (з начинкою в середині), то обов’язково зверніть увагу на цей відео-рецепт.
Приємного вам апетиту та смачного перекусу!