Мариновані кабачки – це дуже смачно. Але щоб правильно приготувати заготовку і не витрачати багато часу, треба знати нюанси. Саме про них і піде мова в нашому рецепті.
Інгредієнти: Зелень петрушки, Кабачки, Лавровий лист, Листя хрону, М'ята, Оцет, Перець гіркий, Селера зелень, Сіль, Часник, Чорний перець горошком
Як маринувати кабачки на зиму швидко і правильно
По-перше, пам’ятайте про те, що маринувати можна тільки молоді кабачки, в яких ще немає зрілого насіння.
Кабачки можна не чистити, бо у них добре смакує і шкірка, коли вони не перезрілі. Але якщо є бажання – очистіть овочі а потім розріжте на частини.
Далі поріжте ці частинки на скибочки вздовж та складіть в банки. Попередньо на дно банок треба викласти зелень та спеції.
Якщо ви маринуєте кабачки в півлітрових банках, то на кожну необхідна така кількість спецій:
- 1 листок лавру;
- 1 листок хрону;
- 1 листочків петрушки;
- 10 листочків селери;
- 2 листочка м’яти;
- декілька горошин чорного перцю;
- дрібно порізаний часник;
- шматочок червоного гострого перцю.
Кількість часнику визначайте в залежності від того, наскільки гострі страви ви любите.
Потім банки треба залити маринадом, про який ми зараз розкажемо. Пам’ятайте, що в півлітровій банці рівень маринаду повинен бути нижче горлечка на 1,5 сантиметра, а у банки з об’ємом 3 літра – на 5-6 сантиметрів.
Приготування маринаду
Готувати маринад дуже просто. Треба на 1 літр води взяти 50-60 грамів солі. Покладіть соль у воду, розмішайте та доведіть рідину до кипіння. Потім процідить через марлю, складену в 2-3 шари, та додайте оцет.
Банки, залиті маринадом, необхідно поставити в велику каструлю з гарячою водою та пастеризувати:
- півлітрові – 8 хвилин;
- літрові – 10 хвилин;
- трилітрові – 20 хвилин.
Потім закатайте заготовки, переверніть догори дном, почекайте, доки банки повністю вистигнуть. Після цього ви можете відправляти їх на зберігання. Це має бути холодне місце – наприклад, льох, комора чи кухонна шафа.
Тепер ви знаєте всі особливості маринування кабачків і зможете швидко та смачно приготувати таку заготовку на зиму.