Як маринувати кабачки швидко – правильне приготування маринованих кабачків на зиму.

Мариновані кабачки – це дуже смачно. Але щоб правильно приготувати заготовку і не витрачати багато часу, треба знати нюанси. Саме про них і піде мова в нашому рецепті.

Як маринувати кабачки на зиму швидко і правильно

кабачки

По-перше, пам’ятайте про те, що маринувати можна тільки молоді кабачки, в яких ще немає зрілого насіння.

Кабачки можна не чистити, бо у них добре смакує і шкірка, коли вони не перезрілі. Але якщо є бажання – очистіть овочі а потім розріжте на частини.

Далі поріжте ці частинки на скибочки вздовж та складіть в банки. Попередньо на дно банок треба викласти зелень та спеції.

Якщо ви маринуєте кабачки в півлітрових банках, то на кожну необхідна така кількість спецій:

  • 1 листок лавру;
  • 1 листок хрону;
  • 1 листочків петрушки;
  • 10 листочків селери;
  • 2 листочка м’яти;
  • декілька горошин чорного перцю;
  • дрібно порізаний часник;
  • шматочок червоного гострого перцю.

Кількість часнику визначайте в залежності від того, наскільки гострі страви ви любите.

Потім банки треба залити маринадом, про який ми зараз розкажемо. Пам’ятайте, що в півлітровій банці рівень маринаду повинен бути нижче горлечка на 1,5 сантиметра, а у банки з об’ємом 3 літра – на 5-6 сантиметрів.

Приготування маринаду

Готувати маринад дуже просто. Треба на 1 літр води взяти 50-60 грамів солі. Покладіть соль у воду, розмішайте та доведіть рідину до кипіння. Потім процідить через марлю, складену в 2-3 шари, та додайте оцет.

Банки, залиті маринадом, необхідно поставити в велику каструлю з гарячою водою та пастеризувати:

  • півлітрові – 8 хвилин;
  • літрові – 10 хвилин;
  • трилітрові – 20 хвилин.

Потім закатайте заготовки, переверніть догори дном, почекайте, доки банки повністю вистигнуть. Після цього ви можете відправляти їх на зберігання. Це має бути холодне місце – наприклад, льох, комора чи кухонна шафа.

Тепер ви знаєте всі особливості маринування кабачків і зможете швидко та смачно приготувати таку заготовку на зиму.